Το 5G είναι ένα από τα κύρια σημεία που μας δίνει η Apple με το iPhone 12. Αλλά δεν θα μπορούν όλοι να επωφεληθούν από αυτό.
Ένα έγγραφο της Apple με τίτλο "Τι πρέπει να γνωρίζετε για το 5G στο iPhone" μας λέει ότι η υποστήριξη δεν θα παρέχεται με τη λειτουργία διπλής SIM.  

"Όταν χρησιμοποιείτε δύο γραμμές με λειτουργία διπλής SIM, τα δεδομένα 5G δεν υποστηρίζονται σε καμία από τις γραμμές" , αναφέρει το έγγραφο. Ο χρήστης θα έχει μόνο δικαίωμα πρόσβασης σε 4G, ακόμη και αν υπάρχει κάλυψη 5G στην περιοχή όπου βρίσκεται.

Υπάρχει τουλάχιστον ένα «καλό» νέο και αυτό ειναι σύμφωνα με το το άτομο που δημοσίευσε το έγγραφο από την Apple ότι μια ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του έτους που θα διορθώσει αυτό το θεμα. Αυτή η ενημέρωση θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη για το 5G με τη χρήση της λειτουργίας διπλής SIM.

Η Apple διαθέτει μια σελίδα στον ιστότοπό της που είναι αφιερωμένη στη χρήση διπλής SIM στα iPhone της. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για το iPhone 12. Η τελευταία ενημέρωση της σελίδας χρονολογείται από τις 26 Σεπτεμβρίου. Ως υπενθύμιση, η Apple ανακοίνωσε το νέο της iPhone στις 13 Οκτωβρίου .

Για ενημέρωση, το iPhone 12 που πωλείται στην Κίνα διαθέτει δύο υποδοχές για την κάρτα SIM. Στη Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχει μια υποδοχή για μια κάρτα SIM και εσωτερικά για την eSIM. Το παραπάνω μήνυμα είναι για όλα τα μοντέλα ανεξάρτητα από τη χώρα.