Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τώρα ένα iPhone.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Neil Cybart Above Avalon, αυτό το συμβολικό ορόσημο
ήταν το όριο τον περασμένο μήνα. 

«Οι ανταγωνιστές εξακολουθούν να αντιγράφουν αναίσχυντα το iPhone ή, τουλάχιστον, να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το iPhone» , δήλωσε ο αναλυτής. Προσθέτει ότι οι προτεραιότητες για την Apple είναι "να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν τη συσκευή στο επίκεντρο της ζωής των ανθρώπων, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη μετατόπιση παραδείγματος που φέρνουν τα φορετά προϊόντα" .

Είναι σημαντικό να μην συγχέετε τις πωλήσεις iPhone με τον αριθμό που χρησιμοποιείται. Η Apple πούλησε το δισεκατομμυριοστό iPhone της το 2016 . Όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα iPhone που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (μερικά ήταν εκτός λειτουργίας, ανακυκλώθηκαν κ.λπ.). Σήμερα, πρόκειται πράγματι για ένα δισεκατομμύριο iPhone που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

Επιπλέον, ο Neil Cybart εκτιμά ότι ο αριθμός των νέων χρηστών iPhone έχει μειωθεί σταθερά από το 2007. Αλλά ταυτόχρονα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν iPhone και έχουν αλλάξει σε ένα νέο μοντέλο έχει αυξηθεί εντυπωσιακά . Ο αναλυτής αναφέρει ότι η Apple προσελκύει περίπου 20 έως 30 εκατομμύρια νέους πελάτες κάθε χρόνο. Αυτό  αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 20% των πωλήσεων iPhone για το οικονομικό έτος 2020,  και ειναι το χαμηλότερο επίπεδο ποτέ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Apple αναμένεται να πουλήσει περίπου 240 εκατομμύρια iPhone κατά τη χρήση του 2021. Αυτό θα αυξηθεί κατά 4% από το οικονομικό έτος 2015, το οποίο ήταν τοτε ρεκόρ.