Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού (AGCM)
έχει επιβάλει πρόστιμο στην Apple 10 εκατομμύρια ευρώ για παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ. Αυτό αφορά την αντίσταση στο νερό πολλών iPhone .    Εκτός από το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων ευρώ, η Apple θα πρέπει να δημοσιεύσει μέρος της απόφασης στον ιταλικό ιστότοπό της apple.com

Η AGCM εξηγεί ότι η Apple δεν διευκρίνισε ότι αυτό το χαρακτηριστικό υπήρχε μόνο υπό συγκεκριμένες συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στο εργαστήριο με τη χρήση στατικού και καθαρού νερού, «και όχι υπό κανονικές συνθήκες χρήσης» . Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η ιταλική αρχή ανταγωνισμού.

Τα μοντέλα που θέτουν πρόβλημα σύμφωνα με το AGCM είναι:

  • iPhone 8, iPhone 8 Plus
  • iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

Επιπλέον, η ιταλική αρχή θεωρεί ότι η εγγύηση της Apple για το iPhone ήταν παραπλανητική. Το γεγονός ότι δεν κάλυπτε ζημιές που προκλήθηκαν από υγρά μπορεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές. Γιατί ? Επειδή δεν συμφραζόταν επαρκώς με τις συνθήκες και τους περιορισμούς σχετικά με την αντοχή στο νερό.

Επιπλέον, η ιταλική αρχή επικρίνει την άρνηση της Apple να παράσχει υπηρεσία μετά την πώληση της εγγύησης για iPhone που έχουν καταστραφεί από την εισαγωγή υγρών. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ποια θα είναι η διάρκεια εμφάνισης του μηνύματος που θα αναρτηθεί.