Η Apple πρέπει να πληρώσει 502,8 εκατομμύρια δολαρια στην Patent Troll VirnetX

0


Η VirnetX είχε πάει στα δικαστήρια την Apple πριν από μια δεκαετία για την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της τεχνολογίας της στο FaceTime. 

Η κριτική επιτροπή είχε αποφασίσει τοτε να πληρωσει τις ζημίες στην VirnetX για τα  δικαιώματα και τη δυνατότητα στο VPN on Demand. Η VirnetX είχε ζητήσει 700 εκατομμύρια δολάρια από την Apple, ενώ η τελευταία υποστήριξε ότι θα έπρεπε να πληρώσει μόνο 113 εκατομμύρια δολάρια με βάση το ποσοστό των δικαιωμάτων 19 σεντ ανά μονάδα. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή αποφάσισε ένα ποσοστό 84 σεντ ανά μονάδα.

Η Apple και η VirnetX τοτε θα συμμετέχουν σε δύο ξεχωριστές μάχες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Πέρυσι, η υπόθεση για τα δικαιώματα για τη δυνατότητα VPN κατ 'απαίτηση ανατέθηκε Apple να πληρώσει 503 εκατομμύρια δολάρια . Ωστόσο, η Apple άσκησε έφεση για την απόφαση και δήλωσε ότι οι ζημίες πρέπει να υπολογιστούν εκ νέου ή να διεξαχθεί νέα δίκη. Δυστυχώς, για την Apple, το αναθεωρημένο ποσό από την κριτική επιτροπή είναι μόνο ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό που είχε διατάξει αρχικά η δικαστική απόφαση να πληρώσει πέρυσι.

Η ιστορία...

Η VirnetX είχε αρχικά υποβάλει αγωγή εναντίον της Apple το 2010 για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με επικοινωνίες χωρίς να πληρώσει για αυτά. Το 2012, η ​​εταιρεία που εδρεύει στη Νεβάδα έλαβε αποζημίωση 368 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι ζημιές, ωστόσο, απορρίφθηκαν δύο χρόνια αργότερα, αφού η εταιρεία με έδρα το Cupertino υπέβαλε ένσταση.

Το 2016, η εταιρεία IP έλαβε 440 εκατομμύρια δολάρια μετά τον υπολογισμό των ζημιών, των τόκων και των  νομικών εξόδων . Στον κατασκευαστή των iPhone απαγορεύτηκε επίσης να απορρίψει την απόφαση του δικαστηρίου. Την ίδια χρονιά, η VirnetX κέρδισε μια άλλη αγωγή για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εναντίον της Apple και  διατάχθηκε να πληρώσει 625,6 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση τεσσάρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ο κατασκευαστής των iPhone είχε ασκήσει ένσταση κατά της απόφασης. Ωστόσο, έχασε την έφεση νωρίτερα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους για να ακυρώσει την απόφαση περί ευρεσιτεχνίας.

Τον Απρίλιο, η VirnetX δικαιώθηκε με 502,6 εκατομμύρια δολάρια έναντι της Apple μετά από μια ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή στο Τέξας που διαπίστωσε ότι η Apple παραβίαζε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της πρώην εταιρείας χωρίς να τα πληρώσει. 



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !