Η Apple πρέπει να πληρώσει 502,8 εκατομμύρια δολαρια στην Patent Troll VirnetX

0


Η VirnetX είχε πάει στα δικαστήρια την Apple πριν από μια δεκαετία για την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της τεχνολογίας της στο FaceTime. 

Η κριτική επιτροπή είχε αποφασίσει τοτε να πληρωσει τις ζημίες στην VirnetX για τα  δικαιώματα και τη δυνατότητα στο VPN on Demand. Η VirnetX είχε ζητήσει 700 εκατομμύρια δολάρια από την Apple, ενώ η τελευταία υποστήριξε ότι θα έπρεπε να πληρώσει μόνο 113 εκατομμύρια δολάρια με βάση το ποσοστό των δικαιωμάτων 19 σεντ ανά μονάδα. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή αποφάσισε ένα ποσοστό 84 σεντ ανά μονάδα.

Η Apple και η VirnetX τοτε θα συμμετέχουν σε δύο ξεχωριστές μάχες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Πέρυσι, η υπόθεση για τα δικαιώματα για τη δυνατότητα VPN κατ 'απαίτηση ανατέθηκε Apple να πληρώσει 503 εκατομμύρια δολάρια . Ωστόσο, η Apple άσκησε έφεση για την απόφαση και δήλωσε ότι οι ζημίες πρέπει να υπολογιστούν εκ νέου ή να διεξαχθεί νέα δίκη. Δυστυχώς, για την Apple, το αναθεωρημένο ποσό από την κριτική επιτροπή είναι μόνο ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό που είχε διατάξει αρχικά η δικαστική απόφαση να πληρώσει πέρυσι.

Η ιστορία...

Η VirnetX είχε αρχικά υποβάλει αγωγή εναντίον της Apple το 2010 για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με επικοινωνίες χωρίς να πληρώσει για αυτά. Το 2012, η ​​εταιρεία που εδρεύει στη Νεβάδα έλαβε αποζημίωση 368 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι ζημιές, ωστόσο, απορρίφθηκαν δύο χρόνια αργότερα, αφού η εταιρεία με έδρα το Cupertino υπέβαλε ένσταση.

Το 2016, η εταιρεία IP έλαβε 440 εκατομμύρια δολάρια μετά τον υπολογισμό των ζημιών, των τόκων και των  νομικών εξόδων . Στον κατασκευαστή των iPhone απαγορεύτηκε επίσης να απορρίψει την απόφαση του δικαστηρίου. Την ίδια χρονιά, η VirnetX κέρδισε μια άλλη αγωγή για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εναντίον της Apple και  διατάχθηκε να πληρώσει 625,6 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση τεσσάρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ο κατασκευαστής των iPhone είχε ασκήσει ένσταση κατά της απόφασης. Ωστόσο, έχασε την έφεση νωρίτερα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους για να ακυρώσει την απόφαση περί ευρεσιτεχνίας.

Τον Απρίλιο, η VirnetX δικαιώθηκε με 502,6 εκατομμύρια δολάρια έναντι της Apple μετά από μια ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή στο Τέξας που διαπίστωσε ότι η Apple παραβίαζε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της πρώην εταιρείας χωρίς να τα πληρώσει. Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !