Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της διαρροής του John Prosser, το αναδιπλούμενο iPhone θα αποτελείται από μία αναδιπλούμενη οθόνη και όχι από δύο οθόνες 

Η κινεζική ιστοσελίδα ισχυρίζεται επίσης ότι ο προμηθευτής θα δοκιμάσει κυρίως την αναδιπλούμενη οθόνη και την περιοχή των μεντεσέδων. Αυτές οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι το δοκιμαστικό iPhone θα ήταν μόνο ένα πρωτότυπο που απέχει πολύ από το μοντέλο προπαραγωγής. Πολλοί προμηθευτές θα παράγουν τον "μεντεσέ", αλλά η Foxconn θα παραμείνει υπεύθυνη για την τελική συναρμολόγηση. Η οθόνη του αναδιπλούμενου iPhone θα υποβληθεί σε εκατό χιλιάδες άνοιγμα / κλείσιμο, γεγονός που καθιστά δυνατή την επαλήθευση ότι το στοιχείο διατηρείται καλά ακομη και για μακροχρόνια χρήση.

Θυμηθείτε εδώ ότι τα πρώτα μοντέλα αναδιπλούμενων smartphone είχαν δείξει σημάδια αδυναμίας μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες άνοιγμα / κλείσιμο (συγκεκριμένα σημάδια στην οθόνη). Η δεύτερη γενιά αναδιπλούμενων τηλεφώνων αποδεικνύεται ήδη πολύ πιο ανθεκτική, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple δεν θα έχει πραγματικά το δικαίωμα να κάνει λάθη.