Στο Twitter, ο L1ngL1ng εμφανίζει ένα παράθυρο τερματικού στο macOS. Ήταν σε θέση να δωσει εντολές SSH στο HomePod και δείχνει να αποκτά πρόσβαση root. Αυτή η πρόσβαση παρέχει πλήρη έλεγχο μιας συσκευής. Εδώ, το jailbreak του HomePod επιτρέπει χειρισμούς που δεν επιτρέπονται από την Apple.

Το jailbreak πραγματοποιήθηκε στο αρχικό HomePod που κοστίζει 329 ευρώ και έχει το αναγνωριστικό AudioAccessory1,1. Συγκριτικά, το HomePod mini κοστίζει 99 ευρώ και έχει το AudioAccessory5,1 ως αναγνωριστικό. Το μεγάλο μοντέλο διαθέτει το τσιπ A8, το ίδιο που υπάρχει στο iPhone 6. Το Checkra1n, το οποίο βασίζεται στην εκμετάλλευση του Checkm8 , υποστηρίζει το τσιπ A8.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα για ποιο λόγο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το jailbreak ενός HomePod, αλλά θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια λιγότερο περιορισμένη υποστήριξη για το Bluetooth. Η αλλαγή της Siri σε Βοηθό Google ή Alexa θα μπορούσε επίσης να είναι μια πιθανότητα. Άλλες ιδέες θα ήταν να αλλάξετε το χρώμα στην κορυφή του περιβλήματος. Ή προσφέρετε πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες ροής.