Η Apple
συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 113 εκατομμυρίων δολαρίων για να τερματίσει τις διαφορές σχετικά με την επιβράδυνση των iPhone. Αυτό ακολουθεί τις αγωγές και τις διαδικασίες που έγιναν εναντίον της σε περίπου τριάντα αμερικανικές πολιτείες . Κατηγόρησαν την Apple ότι μείωσε την απόδοση των παλαιότερων iPhone λόγω της μπαταρίας. 

Τα χρήματα θα μοιραστούν μεταξύ τους η Καλιφόρνιας και 33 άλλων πολιτειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Xavier Becerra. "Η Apple έχει αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες τους που επιβραδύνουν τη λειτουργία των iPhone, προσποιούμενοι ότι είναι ενημερώσεις", δήλωσε ο Xavier Becerra. "Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς βλάπτει το πορτοφόλι του πελάτη", προσθέτει ο εισαγγελέας. Πιστεύει ότι αυτό «περιορίζει την ικανότητα να πραγματοποιεί ενημερωμένες αγορές» . Προσθέτει ότι η συμφωνία "δίνει στους καταναλωτές πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν προϊόντα Apple . "

Η Apple μείωσε την απόδοση των iPhone που είχαν οι μπαταρίες που άρχισαν να γερνούν. Ο στόχος ήταν να αποφευχθούν απροσδόκητα τερματισμό των τηλεφώνων. Το πρόβλημα είναι ότι η Apple δεν είπε στους χρήστες τίποτα και το έκανε αθόρυβα. Ο κατασκευαστής στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Συγκεκριμένα, υπήρχε ένα πρόγραμμα για 29 ευρώ για την αλλαγή της μπαταρίας που διήρκεσε μόνο ένα χρόνο. Επειδή ναι, η αλλαγή της μπαταρίας σάς επέτρεψε να έχετε ξανά όλη την ισχύ με το iPhone σας.