Σε αντίθεση με τους Intel Macs επεξεργαστές, οι υπολογιστές Mac με το chip M1 δεν μπορούν να τρέξουν τα Windows. Αυτό ισχύει τόσο
στην "εικονικοποίηση" όσο και στο Boot Camp. Η αλλαγή στην υποδομή του επεξεργαστή αποτρέπει την εγκατάσταση της τρέχουσας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Επομένως, χρειάζεστε την έκδοση ARM των Windows. Η Apple σημειώνει σχετικά ότι η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της Microsoft. 

«Εξαρτάται πραγματικά από τη Microsoft», λέει ο Craig Federighi στην Ars Technica . "Έχουμε τις βασικές τεχνολογίες ώστε να μπορούν να το κάνουν, για να τρέξουν την έκδοση ARM των Windows, η οποία με τη σειρά της, φυσικά, υποστηρίζει εφαρμογές x86", λέει ο αντιπρόεδρος της Apple «iOS και macOS. «Αλλά αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει η Microsoft, για την άδεια χρήσης αυτής της τεχνολογίας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη χρησιμοποιούν σε αυτούς τους Mac. Αλλά οι Mac είναι σίγουρα πολύ ικανοί για αυτό » .

Υπάρχει ήδη μια έκδοση ARM των Windows. Αλλά οι πρώτες δοκιμές δεν είναι πραγματικά πειστικές. Επιπλέον, η Microsoft δεν σας επιτρέπει να διαθέτετε μια άδεια χρήσης για Windows ARM. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε αυτήν την έκδοση των Windows είναι να αγοράσετε μια συσκευή που βασικά βασίζεται σε αυτήν.

Η Microsoft μπορεί να θέλει να βελτιώσει το ARM των Windows προτού το διαθέσει σε M1 Macs (και αλλού). Για παράδειγμα, οι εφαρμογές x64 (64-bit) δεν υποστηρίζονται προς το παρόν. Βρίσκουμε υποστήριξη για εφαρμογές x86 (32 bit), καθώς και εφαρμογές ARM 32 και 64 bit.