Η Apple μπορεί να αναγκαστεί να συμπεριλάβει έναν προσαρμογέα ρεύματος με το iPhone 12 στη Βραζιλία

0

Η Apple έφτιαξε το εγκώμιο της για την
αποβολή του
φορτιστή και των EarPods στα νέα iPhone. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το έκανε για περιβαλλοντικούς λόγους και που το ψέμα της δεν έπεισε κανένα αφού ο ισχυρισμός είναι τόσο επιφανειακός, καθώς θα πρέπει να αγοράσετε έναν ξεχωριστό φορτιστή, γιατί τα νέα iPhone έρχονται με υποδοχή USB-C - Lightning. Τώρα οι βραζιλιάνικες αρχές ρώτησαν την Apple το γιατί πωλούνται τα νέα iPhone χωρίς φορτιστή.  

Η Apple απάντησε και ενημέρωσε ότι υπάρχουν πολλές συσκευές στον κόσμο και ότι δεν χρησιμοποιούνται οι νέοι φορτιστές. Ως εκ τούτου, η Apple ισχυρίζεται ότι έχει σταματήσει να περιλαμβάνει φορτιστές για τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα και των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Φαίνεται ότι οι βραζιλιάνικες αρχές δεν είναι πεπεισμένες για την απάντηση αυτή και η απάντησή τους έχει ως εξής,

Η Apple δεν αποδεικνύει στην απάντησή της ότι η χρήση παλαιών προσαρμογέων δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διαδικασία φόρτισης και την ασφάλεια της διαδικασίας, ούτε ότι η χρήση φορτιστών τρίτων δεν θα χρησιμοποιηθεί ως άρνηση για ενδεχόμενη επισκευή του προϊόντος κατά τη διάρκεια της νόμιμης εγγύησης.

Οι αρχές επεσήμαναν επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο εμπορίας του προϊόντος. Συνήθως, ένας καταναλωτής θα περίμενε ότι τα smartphone θα συνδυάζονται με φορτιστή και η Apple δεν έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά ενημερώνοντας τους καταναλωτές για αυτό.

Είναι ασυνεπές να πουλάτε τη συσκευή χωρίς συνοδεία του φορτιστή, χωρίς να ελέγχετε την αξία του προϊόντος και χωρίς να παρουσιάζετε ένα σχέδιο για τη συλλογή παλιών συσκευών, την ανακύκλωση κ.λπ. Οι φορτιστές πρέπει να διατίθενται στους καταναλωτές που τους παραγγέλνουν »- Fernando Capez, διευθυντής Procon - SP.

Οι αρχές της Βραζιλίας συμφώνησαν ότι η Apple είχε ενημερώσει τους καταναλωτές για την αφαίρεση φορτιστών από το κουτί. Ωστόσο, επεσήμαναν επίσης πώς η Apple απέτυχε να «αποδείξει αυτό το περιβαλλοντικό κέρδος με τη συλλογή παλαιών συσκευών και προσαρμογέων για ανακύκλωση".


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !