Ονειρευόσαστε ένα
ματ μαύρο
MacBook Air ή Pro στο μέλλον; Αυτό δεν φαντάζει  αδύνατο και ειναι πολύ πιθανό να το δούμε. Η Apple έχει καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον αμερικανικό οργανισμό USPTO για το σκοπό αυτό αλλά περιλαμβάνει επίσης και το iPhone, iPad και το Apple Watch. 

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της, η Apple μιλά για ένα ματ μαύρο MacBook και για το έργο που χρειάζεται σε αυτό. Συζητά τα χαρακτηριστικά του φινιρίσματος και τις πιθανές διαδικασίες κατασκευής. Συγκεκριμένα, η Apple λέει ότι το φινίρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά μετάλλων και κραμάτων μετάλλων, όπως αλουμίνιο, τιτάνιο και χάλυβα.

Το φινίρισμα περιλαμβάνει ένα ανοδιωμένο στρώμα που έχει "τυχαία κατανεμημένα χαρακτηριστικά απορρόφησης φωτός και προορίζεται να είναι ικανό να απορροφά το ορατό φως . " Το στρώμα περιέχει πόρους, "όπου εγχύονται τα σωματίδια χρώματος" . Η προκύπτουσα επιφάνεια είναι έντονη και βαθύ ματ μαύρο χρώμα.

Ορισμένες μάρκες προσφέρουν μαύρους υπολογιστές, οι οποίοι είναι πιο κοντά στο γκρι από οτιδήποτε άλλο. Ένα πρόβλημα είναι ότι το "αληθινό" το μαύρο, το πιο λαμπερό δεν ειναι εύκολη υπόθεση. Αυτό αντανακλά μια μεγάλη ποσότητα ορατού φωτός. Με τη χάραξη της επιφάνειας ενός ανοδιωμένου στρώματος με πόρους, η Apple είναι σε θέση να απορροφήσει «γενικά όλο το ορατό φως» για να επιτύχει ένα πιο αληθινό μαύρο φινίρισμα χωρίς να αυξήσει τη στιλπνότητα και να μην γυαλίζει.