Πως θα βάλετε σε λειτουργία DFU το iPhone με το iTunes

0


Η λειτουργία DFU, η οποία σημαίνει τη λειτουργία "Αναβάθμιση υλικολογισμικού συσκευής", είναι συχνά η τελευταία λύση όταν επαναφέρετε ένα iPhone με βλάβη ή δυσλειτουργία στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.
Ίσως να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία DFU στο iPhone σας, καθώς το iOS είναι αρκετά σταθερό συνολικά, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης του iPhone.  

Όταν πρόκειται για την είσοδο στη λειτουργία DFU σε ένα απο τα νεότερα iPhone, είναι ακριβώς όπως το κάναμε για το iPhone 8, 8 Plus, και Χ  και κάτω. Εάν κάνετε αναβάθμιση από iPhone 7, 7 Plus ή ενα παλαιότερο μοντέλο, η διαδικασία DFU είναι λίγο πιο περίπλοκη από την απλή αντικατάσταση του κουμπιού Home με το πλήκτρο Volume Down, οπότε προσθέστε στους σελιδοδείκτες σας αυτήν τη σελίδα σε περίπτωση που χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε στο νέο μοντέλο iPhone χωρίς το κουμπί Home.

Απαιτήσεις

  • Υπολογιστής Mac ή Windows
  • εγκατεστημένη η τελευταία έκδοση του iTunes
  • Lightning σε USB ή Lightning to USB-C καλώδιο

Προειδοποίηση

Η επαναφορά μέσω της λειτουργίας DFU θα διαγράψει εντελώς τα πάντα στη συσκευή, οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας μέσω iTunes ή iCloud - αν είναι δυνατόν - για να διατηρήσετε σημαντικά δεδομένα. 

Βήμα 1)Συνδέστε το iPhone σας στο Mac ή στον υπολογιστή σας

Χρησιμοποιώντας το καλώδιο Lightning σε USB ή το Lightning σε USB-C , συνδέστε το iPhone σας στο Mac ή στον υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα iTunes θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα στον υπολογιστή σας, αλλά αν όχι, ξεκινήστε με μη αυτόματο τρόπο την εφαρμογή όπως θα κάνατε κανονικά και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο (θα πρέπει να βλέπετε το εικονίδιο τηλεφώνου στο iTunes να εμφανίζεται δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού πολυμέσων, καθώς και στην ενότητα " Συσκευές "στην πλευρική γραμμή).

Εάν εμφανιστεί η ειδοποίηση " Ξεκλείδωμα iPhone για χρήση αξεσουάρ ", θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε το iPhone σας προτού συνεχίσετε. Επίσης, εάν είναι η πρώτη φορά που συνδέεστε στο iTunes, ίσως χρειαστεί να εμπιστευτείτε και τον υπολογιστή σας .

Βήμα 2)Εκκινήστε το iPhone σας σε λειτουργία DFU

Με το ενεργοποιημένο iPhone σας ακόμα συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας με το iTunes ανοιχτό, εκτελέστε τα παρακάτω με τη σειρά.

  1. Πιέστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης.
  2. Πιέστε γρήγορα το κουμπί μείωσης της έντασης.
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί έως ότου η οθόνη γίνει μαύρη.
  4. Απελευθερώστε το πλευρικό κουμπί μόλις η οθόνη σβήσει και μετά ...
  5. Πιέστε και κρατήστε γρήγορα και τα δύο κουμπιά Side και Volume Down μαζί για 5 δευτερόλεπτα.
  6. Μετά από 5 δευτερόλεπτα, απελευθερώστε το πλευρικό κουμπί χωρίς να αφήσετε το κουμπί μείωσης έντασης.
  7. Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί μείωσης της έντασης για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα.

Το κλειδί για το παραπάνω τελικό βήμα είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογιστή σας - εάν εμφανιστεί μια προτροπή ανάκτησης iPhone από το iTunes, αφήστε το κουμπί μείωσης έντασης και ελέγξτε την οθόνη του iPhone σας. Εάν η οθόνη είναι μαύρη, αυτό σημαίνει ότι έχετε εισέλθει επιτυχώς στη λειτουργία DFU.


Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν το iPhone επανεκκινήσει ή εισέλθει σε λειτουργία ανάκτησης (εμφανίζοντας την ένδειξη "Σύνδεση στο iTunes" στην οθόνη) αντί να έχετε απλώς μια μαύρη οθόνη, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά στο Βήμα 1. Για δεύτερη φορά, δοκιμάστε να διαβάσετε τη διαδικασία εκ των προτέρων, ώστε είστε πιο εξοικειωμένοι με τα βήματα, τα οποία θα οδηγήσουν σε μια πιο επιτυχημένη προσπάθεια.

Έξοδος εκτός λειτουργίας DFU

  1. Πιέστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης.
  2. Πιέστε γρήγορα το κουμπί μείωσης της έντασης.
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα - μέχρι να δείτε την οθόνη εκκίνησης της Apple.

Μετά από αυτό, το iOS 12 θα πρέπει να ξεκινήσει και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας προτού μπορέσετε να ξεκλειδώσετε το iPhone.

Βήμα 3)Επαναφέρετε το iPhone σας και επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Τώρα που έχετε εκκινήσει με επιτυχία το iPhone σας σε λειτουργία DFU και δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να πατήσετε "OK" για να κλείσετε την προτροπή ανάκτησης του iTunes και να προχωρήσετε στην επαναφορά του στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Στο iTunes, επιλέξτε "Επαναφορά iPhone" στο iPhone Recovery Mode . Μόλις αποκατασταθεί με επιτυχία, το iPhone  θα βγεί αυτόματα από τη λειτουργία DFU και θα ξεκινήσει μέχρι την αρχική οθόνη ενεργοποίησης.


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !