Η Apple αποφάσισε να τερματίσει τη σχέση της με τη Wistron μετά τις ταραχές στο εργοστάσιο παραγωγής της στην Ινδία . Οι εργαζόμενοι λεηλάτησαν τον χώρο λόγω των συνθηκών εργασίας. Ο χαμηλός μισθός είναι ένα από τα προβλήματα που είχαν.  


Σε δήλωση προς τον αμερικανικό τύπο, η Apple
λέει ότι είναι απογοητευμένη με τη συμπεριφορά της Wistron στην Ινδία:

Όπως πάντα, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέλος της αλυσίδας εφοδιασμού μας προστατεύεται και αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και αναλαμβάνουμε άμεση δράση για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Η Wistron έχει αναλάβει πειθαρχικά μέτρα και βρίσκεται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των ομάδων και του προσωπικού πρόσληψης της Narasapura. Οι υπάλληλοι της Apple, καθώς και οι ανεξάρτητοι ελεγκτές, θα παρακολουθούν την πρόοδό τους.

Η Wistron αντέδρασε επίσης στις ταραχές που σημειώθηκαν στο εργοστάσιό της που παράγει του iPhone SE και iPhone 7. Ο υπεργολάβος παραδέχθηκε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν κανονικούς μισθούς. «Είναι ένα νέο εργοστάσιο και αναγνωρίζουμε ότι κάναμε λάθη στην επέκτασή μας», λέει η Wistron. Η ομάδα υπόσχεται νέα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της διαχείρισης και της πληρωμής των μισθών. Επιπλέον, η Wistron κίνησε διαδικασία απόλυσης για έναν από τους επικεφαλής του τμήματος στην Ινδία.