Η Apple εξακολουθεί να δουλεύει επάνω σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο

0


Για πολλούς παρατηρητές και αναλυτές, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Apple εργάζεται στη δική της μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, κάτι που θα αποτελούσε έναν τρόπο εξάρτησης από την Google. Πολλές ενδείξεις δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, και συγκεκριμένα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που μόλις επικυρώθηκε από το USPTO (US Patent and Trademark Office).   Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανακαλύπτει ένα νέο σύστημα κατάταξης αποτελεσμάτων αναζήτησης, με την Apple να σημειώνει ότι τις περισσότερες φορές οι υπάρχουσες μηχανές αναζήτησης παρέχουν αποτελέσματα μαζικά, έτσι ο χρήστης μπορεί γρήγορα να βρεθεί πλημμυρισμένος από άσχετους συνδέσμους. Η Apple φαντάζεται ένα νέο σύστημα ταξινόμησης για αποτελέσματα με βάση ένα δείκτη επιρροής. Αυτή η βαθμολογία επιρροής θα μπορούσε να βασίζεται σε ανάλυση των συνδέσμων τομέα.

To PatentlyApple κατάφερε να περιγράψει τη διαδικασία με δικά του λογια:"Τα αποτελέσματα επιρροής αναπτύσσονται εκχωρώντας μια προεπιλεγμένη ελάχιστη βαθμολογία επιρροής σε κάθε τομέα σε ένα σύνολο τομέων που παρέχουν πράγματα όπως ιστοσελίδες και, στη συνέχεια, η προεπιλεγμένη ελάχιστη βαθμολογία ενημερώνεται με βάση τον αριθμό συνδέσμων προς έναν τομέα. Ένας τομέας που συνδέει ή οδηγεί σε έναν άλλο τομέα συνεισφέρει ή δωρίζει μέρος της βαθμολογίας επιρροής του σε έναν άλλο τομέα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης βαθμολογίας επιρροής. Το τελικό αποτέλεσμα της ενημέρωσης των αποτελεσμάτων επιρροής παράγει ένα σύνολο δεδομένων στο οποίο όλοι οι τομείς έχουν θετική (μη μηδενική) βαθμολογία επιρροής, με ορισμένους τομείς να έχουν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες επιρροής από άλλες περιοχές. "

Η Apple δεν μιλά ποτέ ανοιχτά για μια "μηχανή αναζήτησης", αλλά είναι δύσκολο να δούμε για τι άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η προαναφερθείσα τεχνολογία λογισμικού.


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !