Μέσω μιας ανάρτησης στο LinkedIn ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen έκανε ένα σχόλιο στο Apple Car:

Ανυπομονούμε για νέους ανταγωνιστές που σίγουρα θα επιταχύνουν την αλλαγή στον κλάδο μας ξανά και θα φέρουν νέες δεξιότητες. Έχουμε μεγάλο σεβασμό και την απίστευτη εκτίμηση [των νέων ανταγωνιστών] με την σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους. Μια πραγματική πρόκληση με διαστάσεις μεγαλύτερες από αυτές της βιομηχανίας μας (π.χ. Toyota Motor Corporation).

Το έχω πει προηγουμένως: η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο θα είναι και πάλι μια εταιρεία που πρωτοτυπεί. Θα μπορούσε να είναι η Tesla, η Apple ή η Volkswagen AG.

Ο Herbert Diess της Volkswagen δεν είναι το μόνο άτομο που σχολιάζει το Apple Car. Σήμερα το πρωί, ο Elon Musk διαπίστωσε ότι η φήμη του αυτοκινήτου της Apple ήταν «περίεργη». Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, ότι η Tesla ήθελε να πουλήσει στην Apple τεχνολογία αλλά ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, απέρριψε την πρόσκληση.

Οι πληροφορίες του Reuters για το Apple Car 2024 περιλαμβάνουν επίσης καποιες λεπτομέρειες της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Θα είχε μια «καινοτόμο τεχνολογία». Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen δεν σχολίασε αυτή τη λεπτομέρεια.