Τα προβλήματα ζωής της μπαταρίας με το iPhone με το iOS 14.2 είναι πολλαπλά. Μερικοί χρήστες εξηγούν ότι η μπαταρία εξαντλείται γρήγορα. Μια πτώση 50% παρατηρείται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Άλλοι άνθρωποι αναφέρουν ότι το iPhone χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να φορτιστεί μετά από την ενημέρωση.

Είναι ενδιαφέρον ότι το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει τα παλαιότερα iPhone ιδιαίτερα. Πράγματι, πολλοί χρήστες που μαρτυρούν έχουν iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6s ή το πρώτο iPhone SE. Ακόμη και το iPad Pro 2018 με το iPadOS 14.2 έχουν θέματα με την μπαταρία.

Φαίνεται ότι τα προβλήματα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας με iPhone στο iOS 14.2 είναι θέμα λογισμικό. Με άλλα λόγια, η Apple θα μπορούσε να διορθώσει τα πράγματα με το iOS 14.3 ή κάποια άλλη ενημέρωση. Το iOS 14.3, στην πραγματικότητα, είναι αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta με προγραμματιστές και δημόσιους υπεύθυνους δοκιμών . Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν η ενημέρωση διορθώνει το πρόβλημα.

Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε την περίπτωση του iOS 14.2.1. Αυτή η ενημέρωση έχει δει πρόσφατα το φως της ημέρας , αλλά μόνο για το iPhone 12. Η Apple δεν ανέφερε καμία νέα ενημέρωση σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις καινοτομίες.