Είναι δυνατή η ενεργοποίηση μιας νέας ενότητας στην εφαρμογή Εύρεση  για αναζήτηση των αντικειμένων. Απλώς εισαγάγετε τα στοιχεία findmy: // στη γραμμή διευθύνσεων URL του Safari και επικυρώστε. Η εφαρμογή Εντοπισμός θα ανοίξει και η νέα ενότητα θα ξεκλειδωθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγγίξετε το κουμπί "Προσθήκη αντικειμένου". Το iPhone θα προσπαθήσει να βρει μια συμβατή συσκευή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ακόμη που να γνωρίζει ότι τα AirTags δεν είναι ακόμη εκεί διαθέσιμα.

Τα AirTags μπορούν να συνδεθούν σε πορτοφόλι, τσάντα, μπρελόκ και άλλα αντικείμενα σας. Στη συνέχεια, ο χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει την τοποθεσία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Εντοπισμός σε iOS ή macOS. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Ο χρήστης θα μπορεί έτσι να βρει το αντικείμενο χάρη στην τοποθεσία του.

Εκτός από τα AirTags, αυτή η νέα ενότητα στην εφαρμογή Εντοπισμός θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε αξεσουάρ από τρίτους κατασκευαστές. Η Apple συζήτησε για πρώτη φορά αυτό το μέσο τον περασμένο Ιούνιο κατά τη διάρκεια του WWDC. Η Belkin σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα συμβατό προϊόν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Είναι βέβαιο ότι τα AirTags είναι περισσότερο από έτοιμα και το μόνο που λείπει είναι η ανακοίνωση της Apple.