«Προς το παρόν, η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης», δήλωσε η εκτελεστικός της Apple για να δικαιολογήσει την Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. «Υποστηρίζουμε την Google, αλλά έχουμε επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για το DuckDuckGo και πρόσφατα υποστηρίξαμε το Ecosia» , πρόσθεσε. Το Ecosia εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το iOS 14.3 .

Υπάρχει ένα πράγμα που η Jane Horvath δεν μπορεί να πει δημόσια και ειναι πως η Google πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple κάθε χρόνο για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Το ποσό συνεχίζει να αυξάνεται με τα χρόνια. Αυτό το φθινόπωρο, ανακοινώθηκε ότι η Google πληρώνει επί του παρόντος μεταξύ 8 δισεκατομμυρίων και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως .

Εκτός από την περίπτωση της Google στα προϊόντα της Apple, η Jane Horvath μίλησε για το iOS 14. Η επόμενη ενημέρωση θα προσθέσει ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποδεχτούν ή να αρνηθούν ότι μια εφαρμογή τους παρακολουθεί. Η Jane Horvath λέει ότι η Apple το κάνει για να δώσει στους χρήστες την επιλογή να έχουν καλύτερο απόρρητο.