Η Xiaomi μας παρουσιάζει το Mi Air Charge, την πρώτη πραγματικά ασύρματη φόρτιση

0

Η Xiaomi
μας παρουσιάζει τη Mi Air Charge, τη νέα της τεχνολογία που προσφέρει πραγματικά ασύρματη φόρτιση σε αρκετά μέτρα. Δεν χρειάζεται να βάλετε το smartphone σας σε μια βάση, απλά πρέπει να είστε κοντά σε μια υποστήριξη συμβατή με το νέο σύστημα.  

Xiaomi Mi Air Charge, ασύρματη φόρτιση σε αρκετά μέτρα

Το Mi Air Charge βασίζεται σε μια μετάδοση ενέργειας, σύμφωνα με την Xiaomi. Η συσκευή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία διαθέτει κεραίες, οι οποίες μπορούν να ανιχνεύσουν με ακρίβεια τη θέση του smartphone. Ένα δίκτυο 144 κεραιών μεταδίδει κύματα χιλιοστών απευθείας στο τηλέφωνο, στοχεύοντας αυτόματα.

Φυσικά, χρειάζεστε και ένα συμβατό smartphone. Η Xiaomi δηλώνει σχετικά με αυτό το θέμα ότι έχει αναπτύξει ένα μικροσκοπικό δίκτυο κεραιών που σας επιτρέπει να έχετε το Mi Air Charge στο τηλέφωνό σας. Αυτό βασίζεται σε μια κεραία beacon και μια ενσωματωμένη σειρά κεραιών λήψης. Η κεραία beacon μεταδίδει πληροφορίες θέσης, με περιορισμένο αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας. Η συστοιχία κεραίας λήψης που αποτελείται από 14 κεραίες μετατρέπει το σήμα κύματος χιλιοστών που εκπέμπεται από τη συσκευή σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω του κυκλώματος ανορθωτή.



Η τεχνολογία Mi Air Charge επιτρέπει τη φόρτιση 5 W σε ακτίνα αρκετών μέτρων.
Δεν υπάρχουν ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την απόσταση. Η Xiaomi από την άλλη πλευρά δείχνει ότι πολλές συσκευές μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα.

Διαθεσιμότητα του Mi Air Charge της Xiaomi;

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα στο κοινό. Θα είναι το σύστημα έτοιμο για το 2021; Ή θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον το 2022; Η Xiaomi δεν λέει τίποτα ακόμα. Αυτό είναι περισσότερο μια ανακοίνωση - επίδειξη μέχρι σήμερα από οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι η ασύρματη φόρτιση θα φέρει το πραγματικό όνομά της μόλις είναι διαθέσιμη και θα  δώσει ιδέες σε άλλους κατασκευαστές.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !