Ο Guy Dupont αποφάσισε να μεταμορφώσει εντελώς το
τέταρτης γενιάς
iPod , το οποίο χρονολογείται από το 2004, για να προσφέρει υποστήριξη για το Spotify και το Wi-Fi. Το Wi-Fi δεν ήταν καθόλου υποχρεωτικό εκείνη την εποχή στα iPod. Το πρώτο μοντέλο που το είχε ήταν το iPod touch τρία χρόνια αργότερα. 

Στο βίντεό του, ο Guy Dupont εξηγεί τη δουλειά του για να μετατρέψει το iPod του 2004 και να το προσαρμόσει στην αναπαραγωγή μουσικής από το Spotify. Άλλαξε τα πάντα στο επίπεδο των συστατικών. Στην πραγματικότητα, το μόνο πρωτότυπο αντικείμενο είναι το πλαίσιο του player. Έβαλε μέσα σε ένα Raspberry Pi Zero, μια νέα οθόνη, μια θύρα Micro-USB, καθώς και μια μπαταρία των 1000 mAh.

Στη συνέχεια όλη η υπόλοιπη δουλειά γίνεται από το λογισμικό. Δημιούργησε μια γραφική διεπαφή που μοιάζει περισσότερο με την αρχική. Το iPod του 2004 έπρεπε να είναι σε θέση να επικοινωνήσει με το Spotify και επομένως να ρυθμίσει την πρόσβαση. Ο Guy Dupont έπρεπε επίσης να διαχειριστεί όλο το ασύρματο τμήμα. Δυστυχώς, ορισμένα πράγματα δεν λειτουργούν όπως για παράδειγμα αυτό ισχύει με το βύσμα. Ο ήχος μπορεί να αναπαραχθεί μόνο μέσω Bluetooth.

Κατά την κατασκευή, το έργο κοστίζει κάτι λιγότερο από 100 $ δολαρια. Ο Guy Dupont διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να πουλήσει διαφορα τροποποιημένα iPod. Αυτό είναι ένα προσωπικό έργο και τίποτα περισσότερο. Το ονόμασε sPot. Μοιράζεται μαζί μας τη λίστα των υλικών σε αυτήν τη διεύθυνση και καθιστά διαθέσιμο σε όλους τον πηγαίο κώδικα  στο GitHub .