Πως να καταλάβετε αν το κινητό σας είναι παγιδευμένο και σας παρακολουθούν

0


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να παγιδέψει το τηλέφωνό σας.
Ίσως, κάποιος θέλει να μάθει πώς να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σας ή στα κοινωνικά μέσα ή ακόμα και να παρακολουθεί την τοποθεσία του τηλεφώνου σας.
 

Επομένως, εάν είστε ύποπτοι, προσεκτικοί ή απλά περίεργοι, το να γνωρίζετε πώς να δείτε αν το iPhone σας έχει παγιδευτεί είναι πληροφορία που αξίζει να γνωρίζετε.

Τα iPhone ενδέχεται να είναι από τις πιο ασφαλείς συσκευές εκεί έξω, ωστόσο, κάθε τόσο ακούμε για κάποιο είδος ευπάθειας στο iOS που θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες τωνiPhone. Αυτές οι ευπάθειες χρησιμοποιούνται από χάκερ για να ελέγχουν τις συσκευές χρηστών και να κλέψουν τα δεδομένα τους.Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να προσέξετε αν έχετε καποια υπόνοια..

Προβλήματα μπαταρίας


Εάν παρατηρήσετε ότι η μπαταρία σας θερμαίνεται συχνά ή έχει μικρή διάρκεια ζωής, υπάρχει πιθανότητα το τηλέφωνό σας να ειναι παγιδευμένο.
Τα προβλήματα της μπαταρίας μπορούν πραγματικά να σηματοδοτήσουν την αυξανόμενη δραστηριότητα ενός τρίτου μέρους. Εάν γνωρίζετε πότε και πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε και την ύποπτη δραστηριότητα. 

Οι επιτιθέμενοι θα το χρησιμοποιήσουν για να λάβουν και τις τηλεφωνικές σας κλήσεις. Έτσι αλλοι δείκτες θα μπορούσαν επίσης να είναι περίεργοι θόρυβοι στο παρασκήνιο.  

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα της μπαταρίας είναι σημάδια του παγιδευμένου τηλεφώνου. Μπορεί να έχετε ξεχάσει να βγείτε από μερικές από τις εφαρμογές ή χρησιμοποιείτε μία από τις εφαρμογές σπατάλης της μπαταρίας. 

Το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα από τα συνηθισμένα


Για να συλλέξει τις πληροφορίες από το τηλέφωνό σας, ο εισβολέας θα χρειαστεί πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού σας.
Και πάλι, η αυξημένη χρήση δεδομένων μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένες εφαρμογές που χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να λειτουργήσουν σωστά, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα.

Πιθανότατα δεν θα εντοπίσετε μερικά περισσότερα megabyte, αλλά εάν οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί ή ακόμη και επηρεάζουν τον λογαριασμό του τηλεφώνου σας, μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάποιος ελέγχει το τηλέφωνό σας. 

Όχι μόνο το τρίτο μέρος θα επηρεάσει το απόρρητό σας, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και τον προϋπολογισμό σας, γι 'αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί.

 Παράξενες άγνωστες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας


Είναι σχετικά κοινό ότι δεν παρατηρούμε όλες οι
εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο ή ακόμη και οι εφαρμογές που υπάρχουν εγκατεστημένες στα τηλέφωνά μας. Κυρίως, χρησιμοποιείτε τις ίδιες εφαρμογές καθημερινά, επομένως δεν τις παρατηρούμε και  τόσο συχνά. 

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε όλες τις εφαρμογές σας για να εντοπίσετε τις «άγνωστες». Οι εισβολείς μερικές φορές θα εγκαταστήσουν μια νέα εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, διευκολύνοντας τους να παρακολουθούν τα δεδομένα σας. 

Ίσως θα πρέπει  επίσης να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το Instagram και άλλα προφίλ κοινωνικών δικτύων απόρρητα. 

Να είστε προσεκτικοί και να κατεβάζετε πάντα νέες εφαρμογές από ένα αξιόπιστο κατάστημα εφαρμογών και όχι από οπουδήποτε με άγνωστα προφίλ. 

Λαμβάνετε παράξενα κείμενα από άγνωστους αριθμούς

Οι χάκερ μπορούν να σφαλίσουν το τηλέφωνό σας από απόσταση , γι 'αυτό μπορείτε να λαμβάνετε συγχέοντας μηνύματα SMS από έναν άγνωστο αριθμό. Μερικές φορές, περιέχουν περίεργα γράμματα και ψηφία ή ακόμη και κακόβουλους συνδέσμους. 

Μπορεί να φαίνεται σαν ανεπιθύμητο, αλλά αυτό είναι ένα κοινό σημάδι ότι υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνό σας. Εάν λάβετε αυτά τα μηνύματα, αυτό σημαίνει ότι κάτι πήγε στραβά όταν ο εισβολέας προσπάθησε να παραβιάσει το τηλέφωνό σας. Συνήθως, είναι το λάθος κωδικοποίησης κατά τη δημιουργία του λογισμικού κατασκοπείας.

Όχι μόνο θα λάβετε τα μηνύματα, αλλά και το λογισμικό θα στέλνει μερικές φορές παράξενα κείμενα στις επαφές σας. Δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτά τα σημάδια, καθώς το τηλέφωνό σας πιθανότατα έχει παγιδευτεί.

Τα iPhone είναι αναμφισβήτητα από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά μας. Διατηρούμε τα προσωπικά μας δεδομένα, τις επαφές, τις αναμνήσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε συσκευές που πιστεύουμε ότι είναι ασφαλείς αποκλειστικά από τη φυσική μας κατοχή. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλες τις παρενοχλήσεις που επηρεάζουν το απόρρητο ή ακόμα και τη ζωή μας.



 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !