Οι χρήστες με υπολογιστές Mac που έχουν την υπηρεσία Apple News έχουν παρατηρήσει ένα μάλλον ενοχλητικό σφάλμα που κατεβάζει αρκετές δεκάδες GB κάθε μέρα.
Η λήψη γίνεται καθημερινά στο παρασκήνιο.  

Οι πρώτες μαρτυρίες των χρηστών σχετικά με αυτό το σφάλμα με το Apple News στο Mac εμφανίστηκαν σε φόρουμ της Apple πριν από μερικές εβδομάδες. Παρατήρησαν μεγάλη κίνηση στο δίκτυό τους, χωρίς να γνωρίζουν τι ήταν. Μετά τη χρήση εργαλείων όπως το Little Snitch ήταν σε θέση να προσδιορίσουν την αιτία. Η εφαρμογή Apple News κατεβάζει δεκάδες GB χρησιμοποιώντας τις διευθύνσεις URL apple.news.

Το πραγματικό πρόβλημα το πρόβλημα είναι σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τοπικοί φορείς σε διάφορες χώρες επιβάλλουν μηνιαία ποσόστωση στο Διαδίκτυο, ακόμη και σε σταθερά τηλέφωνα. Ένας χρήστης σημειώνει επίσης ότι ο παροχος του τον προειδοποίησε ότι πλησιάζει το μηνιαίο όριο. Αυτό οφείλεται στο σφάλμα με το Apple News σε Mac.

Τι γίνεται αν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου είναι διαθέσιμες οι Ειδήσεις της Apple; Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος στο Mac σας, κάντε κλικ στο Apple ID και καταργήστε την επιλογή Ειδήσεις από τη λίστα. Μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα των Ειδήσεων της Apple τοπικά αυτήν τη στιγμή. Φυσικά, οι χρήστες ελπίζουν ότι η Apple θα βρει μια λύση.