Αυτός ο αισθητήρας στο Apple Watch Series 7 για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα ορόσημο για τους διαβητικούς. Όπως είναι τώρα, πρέπει να κάνουν μια εξέταση αίματος, η οποία συνήθως γίνεται μέσω ενός τρυπήματος στο δάχτυλο. Εδώ, το νέο ρολόι θα μπορούσε να το κάνει μόνο με τον καρπό του χρήστη.

Η Apple έχει ήδη αποκτήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα και η υποστήριξή της στο μελλοντικό ρολόι φαίνεται το επόμενο λογικό βήμα. Ο κατασκευαστής θα επικεντρωθεί σήμερα στη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας. Προσπαθεί να κάνει τα πάντα σωστά προτού κάνει μάρκετινγκ στο κοινό.

Το 2017, πιστεύεται ότι ο ίδιος ο Tim Cook δοκίμαζε ένα αξεσουάρ για τη μέτρηση του σακχάρου στο αίμα . Το αφεντικό της Apple εμφανίστηκε στην πανεπιστημιούπολη της εταιρείας με το εν λόγω εξάρτημα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα θα ήταν δυνατή απευθείας με το Apple Watch Series 7, χωρίς τα αξεσουάρ τρίτων.

Το Apple Watch Series 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Δεν υπάρχουν ακόμη πολλές φήμες για αυτό αυτή τη στιγμή.