Φέτος, η εταιρεία υπολόγισε την αξία της Apple στα 263,38 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει αύξηση 87,4% σε διάστημα ενός έτους. Αυτό επιτρέπει στον κατασκευαστή των iPhone να ξεπεράσει την Amazon (254 δισεκατομμύρια δολάρια), το Google (191 δισεκατομμύρια δολάρια), τη Microsoft (140 δισεκατομμύρια δολάρια) και τη Samsung (102 δισεκατομμύρια δολάρια).

 

«Η Apple ακολουθεί την πορεία της και έχει δείξει την ικανότητά της να εξασφαλίζει ένα εισόδημα από τις διάφορες προσφορές της και να τις εξισορροπεί», εξηγεί ο Bertrand Chovet, Διευθύνων Σύμβουλος της Brand Finance France. Το iPhone αντιπροσωπεύει τώρα μόνο το 50% των εσόδων του. «Από το Mac στο iCloud, από το iPhone έως τις συνδρομητικές υπηρεσίες, από το Apple Watch έως τα AirPods, υπάρχει πολλή ευφυΐα στην εκτέλεση και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες», προσθέτει.

Οι κορυφαίες 10 πιο αξιόλογες μάρκες σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζονται από την αγορά τεχνολογίας. Πράγματι, μόνο δύο ομάδες δεν αποτελούν μέρος αυτού του πλαισίου. Αυτές είναι οι Walmart (μαζική διανομή) και ICBC (κινεζική τράπεζα). Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο ειναι της Tesla. Ο κατασκευαστής δεν ανήκει στους κορυφαίους 10, αλλά βιώνει την υψηλότερη αύξηση της αξίας της κατάταξης (στο + 158%).