Τα αξεσουάρ των iPhone 12 και τοMagSafe ενδέχεται να παρεμποδίσουν τους βηματοδότες και τους απινιδωτές

0


Η Apple έχει ενημερώσει το
έγγραφο υποστήριξής της ώστε να αντικατοπτρίζει ότι τα αξεσουάρ MagSafe και η σειρά των iPhone 12 μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές σε ορισμένες ιατρικές συσκευές, όπως βηματοδότες και απινιδωτές. 

Η εταιρεία λέει ότι είναι καλύτερο να διατηρήσετε τα αξεσουάρ iPhone και MagSafe σε «ασφαλή απόσταση» για τέτοιες συσκευές για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα. Φαίνεται ότι η παρεμβολή προκαλείται από βηματοδότες και απινιδωτές που περιέχουν ορισμένους αισθητήρες που ενδέχεται να ανταποκρίνονται σε μαγνήτες και πομπούς όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Ιατρικές συσκευές όπως οι εμφυτευμένοι βηματοδότες και οι απινιδωτές ενδέχεται να περιέχουν αισθητήρες που ανταποκρίνονται σε μαγνήτες όταν βρίσκονται σε στενή επαφή. Για να αποφύγετε πιθανές αλληλεπιδράσεις με αυτές τις συσκευές, κρατήστε τα αξεσουάρ των iPhone και MagSafe σε απόσταση ασφαλείας από τη συσκευή σας (σε απόσταση μεγαλύτερη από 6 ίντσες / 15 εκ. Ή σε απόσταση μεγαλύτερη από 12 ίντσες / 30 εκ. Εάν φορτίζεται ασύρματα). Αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες.

Η αναγνώριση της Apple δεν σημαίνει ότι όλοι οι βηματοδότες και οι απινιδωτές μπορούν να αντιμετωπίσουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές όταν βρίσκονται κοντά σε αξεσουάρ iPhone 12 ή MagSafe. Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να επικοινωνούν με τον γιατρό τους και τους κατασκευαστές συσκευών για τις σωστές οδηγίες.

Τα αξεσουάρ MagSafe περιλαμβάνουν όχι μόνο το MagSafe Charger και το MagSafe Duo, αλλά και άλλα αξεσουάρ MagSafe που πωλούνται από την Apple ή άλλους κατασκευαστές αξεσουάρ. Το MagSafe λειτουργεί χρησιμοποιώντας έναν κυκλικό δακτύλιο μαγνητών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη λειτουργία ενός βηματοδότη ή απινιδωτή που θα μπορούσε να είναι απειλητική για τη ζωή για πολλούς.

Αυτό το ζήτημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Heart Rhythm Society νωρίτερα αυτό το μήνα. Η μελέτη αναφέρει τρεις διαφορετικούς γιατρούς στο Μίσιγκαν που έφεραν ένα iPhone 12 κοντά στον απινιδωτή καρδιο-μετατροπέα ενός ασθενούς που το έβαλε σε κατάσταση αναστολής.



 Μόλις το iPhone έφτασε κοντά στο ICD πάνω από την αριστερή περιοχή του θώρακα, παρατηρήθηκε άμεση αναστολή των θεραπειών ICD που παρέμειναν κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Αυτό αναπαράχθηκε πολλές φορές με διαφορετικές θέσεις του τηλεφώνου πάνω από την τσέπη.

Εάν χρησιμοποιείτε βηματοδότη ή απινιδωτή, συνιστάται να διατηρείτε απλώς το iPhone 12 μακριά από το σώμα σας για την ασφάλειά σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !