Η τοποθέτηση της έκδοσης ARM64 του Ubuntu 20.04 στο iPhone 7 απαιτεί τη χρήση του εργαλείου jailbreak Checrak1n. Χρειάζεται επίσης κάποια πρόσθετα βοηθητικά προγράμματα, τα οποία παρατίθενται από το χρήστη στο Reddit . Ο Newhacker1746 διευκρινίζει ότι η εγκατάσταση της διανομής του Linux λειτουργεί σε iPhone 7 και όχι σε άλλο μοντέλο. Το iPhone 7 διαθέτει το τσιπ A10 Fusion το οποίο φαίνεται να είναι το μόνο που δέχεται τον πυρήνα που επιτρέπει την εγκατάσταση του Ubuntu από τα smartphone της Apple.

Το βίντεο δείχνει ότι το iPhone ενεργοποιείται με τη διαδικασία εκκίνησης του Ubuntu. Υπάρχει μια διεπαφή γραμμής εντολών που εμφανίζεται. 

Σε κάθε περίπτωση, το ελάττωμα Checkm8 που χρησιμοποιείται στο Checkra1n συνεχίζει να εκπλήσσει. Εκτός από το ότι επιτρέπει το jailbreak του iPhone και του iPad, προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης άλλων λειτουργικών συστημάτων. Πέρυσι, η ομάδα Sandcastle κατέστησε δυνατή την εγκατάσταση Android στο iPhone . Και πάλι, υποστηρίχθηκε τοτε το iPhone 7.

Είναι βέβαιο ότι η εγκατάσταση του Ubuntu (ή του Android) αντί του iOS έχει περισσότερο από περιορισμένο ενδιαφέρον για την πλειονότητα των χρηστών. Αλλά το ενδιαφέρον εδώ είναι να αποδείξουμε ότι είναι τεχνικά δυνατό με διαφορετικούς χειρισμούς.