Το αφεντικό της Apple αναφερει στο Reuters ότι επί του παρόντος υπάρχουν 1,65 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές παγκοσμίως (δηλαδή 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές πριν από ένα χρόνο), συμπεριλαμβανομένου του ενός δισεκατομμυρίου iPhone. Ο Tim Cook, ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα 650 εκατομμύρια συσκευές. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το μερίδιο των iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch και iPod touch.

Πώς να εξηγήσετε τα δισεκατομμύρια ενεργά iPhone στον κόσμο; Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί και ο Tim Cook σημειώνει ότι υπήρξε κέρδος ιδίως από την Κίνα. «Είχαμε δύο από τα τρία smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις στην αστική Κίνα», δήλωσε ο Tim Cook. Επισημαίνει ότι οι νέοι πελάτες προέρχονται από ένα smartphone Android. Άλλοι είχαν ήδη iPhone και απλώς αγόρασαν τα νέα μοντέλα. Ο Tim Cook διευκρινίζει σχετικά με αυτό το θέμα ότι υπάρχει ένα ρεκόρ ατόμων στην Κίνα που έχουν αναβαθμίσει την συσκευή τους.

Επιπλέον, ο Tim Cook είπε στο CNBC ότι οι πωλήσεις των iPhone θα μπορούσαν να ήταν ακόμη μεγαλύτερες αν δεν ήταν ο Covid-19. Εξηγεί ότι το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων της Apple είχε ενα μεγάλο αντίκτυπο. Υπενθυμίζοντας, ο κύκλος εργασιών για το τρίμηνο ήταν 111,44 δισεκατομμύρια δολάρια , συμπεριλαμβανομένων των 65,60 δισεκατομμυρίων για το iPhone. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 17% για το iPhone.