Όπως είναι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σαρώσετε έναν κωδικό QR για να συνδέσετε το smartphone σας με τον υπολογιστή. Αυτό θα εξελιχθεί με την ανάγκη ελέγχου ταυτότητας με το Face ID ή το Touch ID, το οποίο προσθέτει επιπλέον ασφάλεια σύμφωνα με το WhatsApp. Έτσι, θα είναι αδύνατο για ένα άτομο να πάρει το smartphone κάποιου και να αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα από την έκδοση ιστού, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να πιστοποιήσει τον εαυτό του.

Η χρήση του Face ID ή του Touch ID για τη σύνδεση ενός λογαριασμού αφορά τους προεπιλεγμένους χρήστες με ένα iPhone με το iOS 14. Στην περίπτωση του Android, επηρεάζεται οποιοδήποτε smartphone με αναγνώριση προσώπου ή αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τι γίνεται με άτομα που δεν έχουν κανένα; Σε αυτά λοιπόν τίποτα δεν αλλάζει. Πράγματι, θα είναι δυνατή η σύνδεση χωρίς το συγκεκριμένο έλεγχο ταυτότητας.

Η ενημέρωση θα φτάσει σταδιακά για όλους τις επόμενες εβδομάδες. Το WhatsApp διασφαλίζει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα του προσώπου σας ή του δακτυλικού σας αποτυπώματος. Η επαλήθευση γίνεται τοπικά στο iPhone. Δεν υπάρχει αποστολή δεδομένων στους διακομιστές.