Πριν ενταχθεί στο College Futures Foundation, η Monica Lozano πέρασε 30 χρόνια στα μέσα ενημέρωσης ως συγγραφέας και συντάκτης της La Opinión, της μεγαλύτερης ισπανόφωνης εφημερίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει βοηθήσει να ρίξει φως σε ζητήματα που κυμαίνονται από τη βρεφική θνησιμότητα έως την επιδημία του AIDS. Έπειτα έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας La Opinión, ImpreMedia. Η Monica Lozano συνεχίζει να υπηρετεί στα διοικητικά συμβούλια της Target και της Bank of America, εκτός από την ένταξη της Apple .

«Η Μόνικα υπήρξε πραγματικός ηγέτης και πρωτοπόρος στις επιχειρήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έναν συνεχώς διευρυνόμενο κύκλο φιλανθρωπικών προσπαθειών για την επίτευξη ενός πιο δίκαιου μέλλοντος - στα σχολεία μας και στη ζωή όλων», δήλωσε ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple. "Οι αξίες της και το εύρος της εμπειρίας της θα βοηθήσουν την Apple να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να καινοτομεί και να είναι μια δύναμη για το καλό στη ζωή των ομάδων μας, των πελατών και των κοινοτήτων μας . "

Στη δήλωσή της, η Apple αναφέρει ότι η Monica Lozano είχε ανεξίτηλο αντίκτυπο σε επιχειρήσεις και κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο για αυτό και εχει κερδίσει βραβεία.