Η Apple εργάζεται σε μικρότερους φορτιστές ισχύος GaN

0


Τα τροφοδοτικά ισχύος της Apple δεν είναι τα μικρότερα εκεί έξω και για άτομα που θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο, οι μικρότερες επιλογές από εταιρείες τρίτων μπορεί να είναι η μόνη επιλογη.
Αλλά φαίνεται ότι η Apple προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα στο μέλλον. 

Σύμφωνα με το  DigiTimes , μια εταιρεία που ονομάζεται Navitas Semiconductor είναι έτοιμη να λάβει νέες παραγγελίες για λύσεις φόρτισης που βασίζονται στην τεχνολογία νιτριδίου του γαλλίου (GaN). Στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας με την TSMC, η εταιρεία αυτή θα παρέχει μαζι με την Navitas Semiconductor τους GaN, με τους μικρότερους προσαρμογείς ισχύος που θα κυκλοφορήσουν από την Apple κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Οι παραγγελίες αναμένεται να φτάσουν το 2021, οπότε είναι πιθανό να δούμε αυτά τα νέα αξεσουάρ φόρτισης να κυκλοφορούν πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση:

Η Navitas Semiconductor με έδρα την Ιρλανδία, Power Integrations με έδρα τις ΗΠΑ και Innoscience με βάση την Κίνα είναι οι παγκόσμιοι κορυφαίοι τρεις προμηθευτές λύσεων γρήγορης φόρτισης που βασίζονται σε μάρκες GaN-on-Si. Η Navitas αναμένεται να λάβει παραγγελίες από την Apple και άλλους προμηθευτές το 2021, με την TSMC να προμηθεύει μάρκες GaN-on-Si, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Τώρα, εάν η Apple πράγματι προχωρά με προσαρμογείς ισχύος τεχνολογίας GaN, αυτό θα  είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτές οι λύσεις φόρτισης είναι συνήθως μικρότερες από άλλες επιλογές, είναι λιγότερο αγώγιμες στη θερμότητα, πιο αποδοτικές σε γενικές γραμμές και επίσης ελαφρύτερες. Εάν η Apple ακολουθεί αυτή τη διαδρομή, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πιθανότατα θα αντικαταστήσει την τρέχουσα σειρά από τα τούβλα ισχύος USB-C με τις επιλογές που βασίζονται στο GaN.

Δυστυχώς, δεν θα πάρουμε αυτούς τους νέους προσαρμογείς ισχύος στο κουτί με τα νέα iPhone, καθώς η Apple σταμάτησε να περιλαμβάνει προσαρμογείς ισχύος με τη σειρά των smartphone στα τέλη του περασμένου έτους. Ωστόσο, εάν η Apple αρχίσει να προσφέρει προσαρμογείς τροφοδοσίας GaN πρώτου μέρους στο μέλλον, αυτό θα είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή απο αυτό που προσφέρει μέχρι τώρα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !