Τι γίνεται αν το Apple Car τελικά συναρμολογηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Σε κάθε περίπτωση, αυτό θέλουν τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου. Προτρέπουν την κυβέρνηση να κάνει μια προσφορά και να ωθήσει την Apple να δημιουργήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα "Made in UK".   

«Ας δημιουργήσουμε μια νέα παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας την υψηλή τεχνολογία του ανθρώπινου δυναμικού που έχουμε ήδη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να κατασκευάζουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα» , δήλωσε ο James Sunderland, ένα από τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου. Ο Nick Fletcher, ένα άλλο μέλος, συμφωνεί. «Καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία του Covid-19 φέτος, θα πρέπει να συνεργαστούμε με νέες και καινοτόμες βιομηχανίες που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη ενώ βοηθούν το περιβάλλον» .

Αυτή η επιθυμία των βουλευτών να παράγουν το Apple Car στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενδιαφέρουσα, καθώς γνωρίζουμε ότι η Apple δεν έχει ακόμη επισημοποιήσει το έργο της για το αυτοκίνητο καθώς οι διαρροές υπήρξαν πολλές τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, έγιναν συζητήσεις με την Kia και τη Hyundai για την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά η συζήτηση φαίνεται να έχει τελειώσει. Στην Apple δεν άρεσαν οι διαρροές στον Τύπο από τη Kia και η Hyundia (που ανήκουν στην ίδια ομάδα) επιβεβαίωσαν ότι έχουν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις τους με την Apple.