Το Clubhouse
( App Store Link - Δωρεάν - iPhone / iPad) είναι το «μοντέρνο» κοινωνικό δίκτυο που γίνεται μόδα. Ξεκίνησε το 2020 από τους Paul Davison και Rohan Seth , όπου εφαρμογή Clubhouse προσφέρει αίθουσες συνομιλίας ήχου (χωρίς βίντεο), ιδιωτικές ή δημόσιες, για γενικά θέματα.   Η συμμετοχή στο Clubhouse δεν είναι ανοιχτή σε όλους. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με πρόσκληση ή χορηγία και κάθε νέος χρήστης λαμβάνει με τη σειρά του δύο προσκλήσεις ... που μπορεί να τις αναδιανείμει όποτε θέλει. Το φαινόμενο της ανεπάρκειας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για ορισμένες προσκλήσεις που προσφέρονται και έτσι βγαίνουν ακομη και σε δημοπρασία όπου μπορούν να φτάσουν μέχρι και αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Η μετριοπάθεια της υπηρεσίας είναι αδίστακτη και η παραμικρή απόκλιση τιμωρείται με απαγόρευση ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συζητήσεις παρακολουθούνται συνεχώς από τους συντονιστές, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών αιθουσών, οι οποίοι θα αντιβαίνουν επίσης το GDPR που ιδρύθηκε στην Ευρώπη. Παρά τους πολλούς περιορισμούς και ορισμένες οδυνηρές πτυχές, το Clubhouse έχει φτάσει στα 8 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως (εκτός από την Κίνα, όπου η εφαρμογή έχει απαγορευτεί).

Ποια ειναι η πραγματική εξήγηση για αυτήν την επιτυχία; Αρκετές προσωπικότητες έχουν επιλέξει το Clubhouse για συνεντεύξεις. Τον τελευταίο καιρό, ο Elon Musk δήλωσε ακόμη και ότι θα ήθελε να συζητήσει τον αγώνα του με έναν… Βλαντιμίρ Πουτίν!!