Ο Pwn20wnd κατάφερε να κάνει jailbreak ένα
iPhone 12 Pro Max με iOS 14 και να εγκαταστήσει το Cydia με το Unc0ver. Ο προγραμματιστής μοιράστηκε τα νέα με μια σειρά απο tweets στο λογαριασμό του. Το έργο φαίνεται να εξελίσσεται καλά και μπορεί να είναι διαθέσιμο σύντομα για όλους τους χρήστες. 

"Ο Cydia φαίνεται ειναι λειτουργικός χωρίς προβλήματα στο iPhone 12 Pro Max", με το Unc0ver, το οποίο επιτρέπει στο iOS να κάνει jailbreak. Προσθέτει σε μια άλλη ανάρτηση ότι η έγχυση τροποποιήσεων σε επίπεδο συστήματος λειτουργεί πλήρως με το A14, δηλαδή το τσιπ που εξοπλίζει το iPhone 12. Στη συνέχεια εξηγεί ότι αυτός και η ομάδα του δημιούργησαν τη δική τους εκμετάλλευση με βάση την ευπάθεια CVE-2020-1798 (συγκεκριμένα cicuta_verosa).

Προς το παρόν είναι δύσκολο να γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα ενημερωθεί το Unc0ver για να προσφέρει το jailbreak του iPhone 12 στο iOS 14 και να επιτρέψει την εγκατάσταση του Cydia. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάποια πρόοδος και έχει αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο κομμάτι. Το Pwn20wnd πιθανότατα θα φροντίσει για τις τελικές πινελιές.

Η τελευταία έκδοση του Unc0ver είναι 5.3.1. Χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2020. Επιτρέπει jailbreak έως και iOS 13.5. 

Εμείς απλά θα πούμε πως παραμείνετε σε παλιότερες εκδόσεις του ios αν θέλετε να έχετε jailbreak και μην αναβαθμίζεται στις ανούσιες ενημερώσεις της Apple που μόνο σκοπό έχουν να εμποδίζουν τους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του ios...