"Πρέπει να ενημερώσετε αυτήν την εφαρμογή" , δηλωνει το μήνυμα. «Η έκδοση που χρησιμοποιείτε δεν περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ασφαλείας για να σας προστατεύει. Συνεχίστε μόνο αν καταλαβαίνετε τους κινδύνους », θα μπορούσε κανείς να διαβάσει στη συνέχεια. Τότε ήταν δυνατό να αγγίξετε το κουμπί "Συνέχεια" για να περάσετε το μήνυμα και να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές.

Η Google έχει αφαιρέσει έκτοτε το μήνυμα κάνοντας μια αλλαγή στους διακομιστές της. Αλλά η ομάδα δεν προσφέρει ενημερώσεις στο App Store. Αντίθετα, υπήρξαν αρκετές ενημερώσεις για τις εφαρμογές στο Android.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Google ενημερώνει τακτικά τις εφαρμογές της για το iOS. Αλλά η ομάδα σταμάτησε να το κάνει από τις αρχές Δεκεμβρίου. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές της δεν έχουν λάβει καμιά ενημέρωση εδώ και δύο μήνες. Γιατί ? Αυτό είναι πιθανό να έχει σχέση με τους νέους κανόνες της Apple.

Η Apple από τις 8 Δεκεμβρίου απαιτεί από τους προγραμματιστές να δηλώσουν ποια δεδομένα συλλέγονται από τις εφαρμογές τους. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στη συνέχεια στο App Store για να ενημερώσουν τους χρήστες. Η Google συλλέγει πολλές πληροφορίες και μάλλον δεν θέλει να πανικοβληθεί το ευρύ κοινό όπου στο μεταξύ, οι εφαρμογές δεν ενημερώνονται. Δεν υπάρχουν νέες δυνατότητες, καμία διόρθωση σφαλμάτων και καμία επιδιόρθωση ασφαλείας.