Πώς το iOS 14.5 Beta προστατεύει τη διεύθυνση IP σας

0


Το iOS 14 ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα της Apple για το απόρρητο.
Εισήγαγε μια
σειρά από νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το απόρρητο , που έχουν εντυπωσιάσει τις μάζες μέχρι στιγμής. Η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο beta του iOS 14.5 πριν από λίγες ημέρες. Στη συνέχεια, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα ενημέρωση, στην πρώτη έκδοση beta, την επόμενη μέρα. Η νέα έκδοση εισάγει μια ενημερωμένη έκδοση της Παραπλανητικής Παρακολούθησης Ιστοσελίδων, που αποτρέπει τη διαρροή της διεύθυνσης IP .

Μέχρι τώρα, δεν ήταν γνωστά πολλά για τις νέες δυνατότητες της ενημερωμένης έκδοσης του iOS 14.5 Beta 1. Τώρα, ένας χρήστης του Reddit u / StijnJB_ επεσήμανε τον ενημερωμένο τρόπο χειρισμού της Apple για την απάτη της παρακολούθησης ιστοτόπων .

Πώς λειτουργεί η Παραπλανητική Παρακολούθηση Ιστοσελίδων 

Η προειδοποίηση απάτης ιστότοπου είναι μια λειτουργία στο iOS που προειδοποιεί έναν χρήστη εάν ο ιστότοπος που προσπαθεί να επισκεφτεί είναι ένας ύποπτος ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος μπορεί να εξαπατήσει έναν χρήστη κλωνοποιώντας έναν γνήσιο τραπεζικό ιστότοπο ή οποιονδήποτε ιστότοπο για αυτό το θέμα και να κλέψει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, όπως ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης, αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα στοιχεία λογαριασμού. Προηγουμένως, η Apple βασίστηκε σε μια βάση δεδομένων που περιείχε τις διευθύνσεις αυτών των ιστότοπων ηλεκτρονικού ψαρέματος, η οποία φιλοξενείται από την Google.

Η Google ενημερώνει τακτικά αυτήν τη βάση δεδομένων, προσθέτοντας καθημερινά εκατοντάδες ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Η Apple χρησιμοποιεί την ίδια βάση δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι η Google δεν βλέπει ποτέ τη διεύθυνση URL που προσπαθείτε να επισκεφτείτε. Ωστόσο, δηλώνει ότι η Google μπορεί να καταγράψει τη διεύθυνση IP σας. Δείτε τι λέει η Apple στην επίσημη σελίδα Safari και Privacy :


Πώς λειτουργεί η Παραπλανητική Παρακολούθηση Ιστοσελίδων στο iOS 14.5

Με το iOS 14.5, η Apple εισήγαγε έναν νέο τρόπο παρακολούθησης πλαστών ιστότοπων. Η εταιρεία εξακολουθεί να βασίζεται στη βάση δεδομένων της Google, αλλά διαθέτει ενδιάμεσο διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό προστατεύει περαιτέρω τις πληροφορίες χρήστη, όπως η διεύθυνση IP, καθώς η διεύθυνση IP που βλέπει ο διακομιστής της Google και είναι η διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης της Apple και όχι η συσκευή σας.

Επιπλέον, το Safari στο iOS 14.5 στέλνει μόνο κατακερματισμένα προθέματα της διεύθυνσης URL, ή βασικά μια «κρυφή» διεύθυνση URL στον ελεγκτή ιστότοπου ηλεκτρονικού ψαρέματος. Δεδομένου ότι η Apple χρησιμοποιεί ένα καταχωρισμένο πρόθεμα, η Google δεν μπορεί ποτέ να γνωρίζει τον ιστότοπο που προσπαθείτε να επισκεφθείτε.Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !