Πώς το iOS 14.5 Beta προστατεύει τη διεύθυνση IP σας

0


Το iOS 14 ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα της Apple για το απόρρητο.
Εισήγαγε μια
σειρά από νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το απόρρητο , που έχουν εντυπωσιάσει τις μάζες μέχρι στιγμής. Η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο beta του iOS 14.5 πριν από λίγες ημέρες. Στη συνέχεια, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα ενημέρωση, στην πρώτη έκδοση beta, την επόμενη μέρα. Η νέα έκδοση εισάγει μια ενημερωμένη έκδοση της Παραπλανητικής Παρακολούθησης Ιστοσελίδων, που αποτρέπει τη διαρροή της διεύθυνσης IP .

Μέχρι τώρα, δεν ήταν γνωστά πολλά για τις νέες δυνατότητες της ενημερωμένης έκδοσης του iOS 14.5 Beta 1. Τώρα, ένας χρήστης του Reddit u / StijnJB_ επεσήμανε τον ενημερωμένο τρόπο χειρισμού της Apple για την απάτη της παρακολούθησης ιστοτόπων .

Πώς λειτουργεί η Παραπλανητική Παρακολούθηση Ιστοσελίδων 

Η προειδοποίηση απάτης ιστότοπου είναι μια λειτουργία στο iOS που προειδοποιεί έναν χρήστη εάν ο ιστότοπος που προσπαθεί να επισκεφτεί είναι ένας ύποπτος ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος μπορεί να εξαπατήσει έναν χρήστη κλωνοποιώντας έναν γνήσιο τραπεζικό ιστότοπο ή οποιονδήποτε ιστότοπο για αυτό το θέμα και να κλέψει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, όπως ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης, αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα στοιχεία λογαριασμού. Προηγουμένως, η Apple βασίστηκε σε μια βάση δεδομένων που περιείχε τις διευθύνσεις αυτών των ιστότοπων ηλεκτρονικού ψαρέματος, η οποία φιλοξενείται από την Google.

Η Google ενημερώνει τακτικά αυτήν τη βάση δεδομένων, προσθέτοντας καθημερινά εκατοντάδες ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Η Apple χρησιμοποιεί την ίδια βάση δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι η Google δεν βλέπει ποτέ τη διεύθυνση URL που προσπαθείτε να επισκεφτείτε. Ωστόσο, δηλώνει ότι η Google μπορεί να καταγράψει τη διεύθυνση IP σας. Δείτε τι λέει η Apple στην επίσημη σελίδα Safari και Privacy :


Πώς λειτουργεί η Παραπλανητική Παρακολούθηση Ιστοσελίδων στο iOS 14.5

Με το iOS 14.5, η Apple εισήγαγε έναν νέο τρόπο παρακολούθησης πλαστών ιστότοπων. Η εταιρεία εξακολουθεί να βασίζεται στη βάση δεδομένων της Google, αλλά διαθέτει ενδιάμεσο διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό προστατεύει περαιτέρω τις πληροφορίες χρήστη, όπως η διεύθυνση IP, καθώς η διεύθυνση IP που βλέπει ο διακομιστής της Google και είναι η διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης της Apple και όχι η συσκευή σας.

Επιπλέον, το Safari στο iOS 14.5 στέλνει μόνο κατακερματισμένα προθέματα της διεύθυνσης URL, ή βασικά μια «κρυφή» διεύθυνση URL στον ελεγκτή ιστότοπου ηλεκτρονικού ψαρέματος. Δεδομένου ότι η Apple χρησιμοποιεί ένα καταχωρισμένο πρόθεμα, η Google δεν μπορεί ποτέ να γνωρίζει τον ιστότοπο που προσπαθείτε να επισκεφθείτε.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !