Η μαγνητική κορώνα (
MagSafe ) του τελευταίου iPhone 12/12 Pro δεν φαίνεται πραγματικά κατάλληλη για τους χρήστες με βηματοδότη .   Οι κίνδυνοι ανωμαλιών στη λειτουργία  ή ακόμη και των βλαβών επισημάνθηκαν από τις αρχές του έτους από το Hearth Rhythm Journal. Έχοντας επίγνωση αυτής της δυνητικά πολύ επικίνδυνης μαγνητικής παρεμβολής, η Apple είχε προσθέσει μια προειδοποίηση στο φύλλο του προϊόντος του iPhone της.

Οι κίνδυνοι του MagSafe αναγνωρίζονται πλέον ευρέως από την κοινότητα των Αμερικανών καρδιολόγων και γιατρών. Πράγματι, μια νέα μελέτη "επιβεβαίωσε" την έκθεση του Hearth Rhythm Journal. Επαγγελματίες της υγείας αναφέρουν μερικές μάλλον καταδικαστικές μαρτυρίες όπως ένας γιατρός σημείωσε ότι μόλις το iPhone το έφερε στο στήθος του ασθενούς, ο απινιδωτής απενεργοποιήθηκε . Μόλις το iPhone αφαιρέθηκε από τον ασθενή, "ο απινιδωτής επέστρεψε αμέσως σε κανονική λειτουργία . "

Τώρα αν αυτό θα είναι κάτι για να πρέπει να ανησυχείτε θα επιβεβαιωθεί περισσότερο με το χρόνο αλλά οι ενδιαφερόμενοι καλά ειναι να μείνουν μακριά από το 12.