Κατά την αναπαραγωγή της μουσικής μέσω του Siri, ο βοηθός φωνής της Apple ζητά από τον χρήστη στο iOS 14.5 να επιλέξει την εφαρμογή. Εμφανίζεται μια λίστα με τις εφαρμογές που είναι συμβατές με αυτήν την υπηρεσία. Ο χρήστης κάνει την επιλογή του και αυτή θα διατηρηθεί για μελλοντικές αλληλεπιδράσεις. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε το Spotify, το Deezer, το YouTube Music ή άλλη εφαρμογή τρίτου μέρους, αντί της εφαρμογής Music της Apple.


Μπορείτε να πείτε μια φράση όπως "Hey Siri, play [όνομα μουσικής] κατά [όνομα τραγουδιστή]" και το τραγούδι θα αναπαράγεται αυτόματα στην επιλεγμένη εφαρμογή την πρώτη φορά.
Στο iOS 14.4 και σε παλαιότερες εκδόσεις, πρέπει να καθορίζετε την εφαρμογή κάθε φορά ("Hey Siri, αναπαραγωγή [όνομα μουσικής] με [όνομα τραγουδιστή] στο Spotify" για παράδειγμα).

Όλα βέβαια δεν είναι ακόμα τέλεια με την έκδοση beta του iOS 14.5. Μερικές φορές η ρύθμιση δεν κρατά την εφαρμογή και παίζει το τραγούδι στην εφαρμογή της Apple Music. Ωστόσο, ακομη παραμένει σε beta, που και φανταζόμαστε ότι αυτό το σφάλμα θα διορθωθεί μόλις η τελική έκδοση είναι διαθέσιμη σε όλους. Αυτή θα φτάσει στις αρχές της άνοιξης σύμφωνα με την Apple.