Η Apple προσφέρει μια ενημέρωση στην εφαρμογή του Shazam της σε iOS με την προσθήκη ενός widget αρχικής οθόνης.
Αυτό σας επιτρέπει να δείτε το ιστορικό των τραγουδιών που ακούσατε πρόσφατα. Μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει την ακρόαση στο Shazam με ένα πάτημα.  

Το widget αρχικής οθόνης για το Shazam διατίθεται σε τρεις μορφές. Η μικρότερη μορφή είναι ένα τετράγωνο. Εμφανίζει την τελευταία μουσική που έχετε στο Shazame. Πατώντας το σας επιτρέπει να πέσετε στο φύλλο της εν λόγω μουσικής. Στη συνέχεια υπάρχει μια μορφή ορθογωνίου. Παρουσιάζει τις τρεις τελευταίες μουσικές που ανακαλύφθηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία. Τέλος έρχεται η τρίτη μορφή που είναι πιο επιβλητική με τα τέσσερα τελευταία μουσικά που ανακαλύφθηκαν. Και εδώ, η πιο πρόσφατη μουσική Shazam είναι πιο εμφανής από τις άλλες.

Κάθε widget για το Shazam, ανεξάρτητα από τη μορφή, έχει ένα μικρό μπλε κουμπί. Πατώντας το σας επιτρέπει να ξεκινήσετε γρήγορα την αναγνώριση μουσικής. Βολικό για να γνωρίζει γρήγορα το όνομα της μουσικής που παίζεται. Το κουμπί βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Η εφαρμογή Shazam διατίθεται δωρεάν στο App Store για iPhone και iPad. Υπενθυμίζοντας, η Apple είναι ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής από την εξαγορά της το 2018 . Η εφαρμογή έφτασε πρόσφατα τα 200 εκατομμύρια χρηστών .