Εδώ είναι τι μας λέει η Apple για αυτό:

Η ασφάλεια των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα πλαστά προϊόντα μπορεί να είναι πολύ σοβαροί. Έχουμε μια αφοσιωμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων που συνεργάζονται συνεχώς με δικτυακούς τόπους επιβολής του νόμου, εμπόρους, κοινωνικά μέσα και ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο για να βγάλουν τα πλαστά προϊόντα από την αγορά. Κατά το παρελθόν έτος, επιδιώξαμε να αφαιρέσουμε περισσότερες από ένα εκατομμύριο διαφημίσεις πλαστών και ψευδών προϊόντων της Apple από διαδικτυακές αγορές, όπως το Facebook και το Instagram.

Πολλά πλαστά προϊόντα της Apple προσφέρονται σε τιμές ευκαιρίας στο Instagram και σε άλλους ιστότοπους. Υπάρχουν πολλές διαφημίσεις για AirPods Pro, φορτιστές ή ακόμη και καλώδια Lightning. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν αυτά τα προϊόντα, πιστεύοντας ότι είναι σαν τα αρχικά μοντέλα. Οι πωλητές προσφέρουν το AirPods Pro για 25 $ (αντί για 279 ευρώ στην Apple ) ή έναν φορτιστή MagSafe για 5,50 δολάρια ( αντί για 45 ευρώ ). Αυτά είναι απομιμήσεις και φαίνεται προφανές λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές. Και όμως, μερικοί είναι πεπεισμένοι ότι παίρνουν μια ευκαιρία με το να τα πάρουν στα χέρια τους σαν να ειναι είναι ένα μοντέλο της Apple.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να θυμάστε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε αξεσουάρ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους φορτιστές. Προσέξτε για τα φθηνά μοντέλα που μπορούν να κυκλοφορήσουν στο Instagram ή σε άλλους ιστότοπους. Τα περισσότερα είναι κατώτερης ποιότητας και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone ή μόνο στο σπίτι σας. Θα ήταν χρήσιμο να αποφύγετε μια απρόοπτη υπερθέρμανση ...