Πρόστιμο στην Apple 2 εκατομμυρίων για την πώληση iPhone χωρίς φορτιστή στη Βραζιλία

0


Στην Apple επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βραζιλία για την
πώληση iPhone χωρίς φορτιστή στο κουτί, αναφέροντας για περιβαλλοντικούς λόγους. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Procon-SP, τη βραζιλιάνικη ρυθμιστική αρχή της προστασίας των καταναλωτών στο Σάο Πάολο. 

Έχει επιβληθεί πρόστιμο περίπου 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που ισοδυναμεί περίπου με 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Apple έχει επίσης κατηγορηθεί για παραπλανητική διαφήμιση, πώληση συσκευών με εργοστασιακά ελαττώματα και "διατήρηση αθέμιτων όρων στη σύμβαση με τους καταναλωτές" και ότι δεν επισκευάζει ένα προϊόν με εγγύηση.

Η Procon-SP ρώτησε την Apple τον περασμένο Οκτώβριο αν η εταιρεία μείωσε τις τιμές της σειράς iPhone 12 μετά την αφαίρεση του φορτιστή από το κουτί. Ο ρυθμιστικός φορέας δεν ήταν ικανοποιημένος με την απάντηση της Apple και είχε εκδώσει αυτήν τη δήλωση τον Δεκέμβριο:

Η Apple δεν αποδεικνύει στην απάντησή της ότι η χρήση παλαιών προσαρμογέων δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διαδικασία φόρτισης και την ασφάλεια της διαδικασίας, ούτε ότι η χρήση φορτιστών τρίτων δεν θα χρησιμοποιηθεί ως άρνηση για ενδεχόμενη επισκευή του προϊόντος κατά τη διάρκεια της νόμιμης ή συμβατική εγγύηση.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι ενώ η Apple ενημέρωσε τους καταναλωτές σχετικά με την αφαίρεση των φορτιστών από τα νεότερα iPhone, η εταιρεία απέτυχε να «αποδείξει οποιοδήποτε περιβαλλοντικό κέρδος» με αυτήν την κίνηση.

Ο ρυθμιστικός φορέας κατηγόρησε επίσης την Apple ότι δεν σέβεται τον βραζιλιάνικο νόμο. Η εταιρεία αρνήθηκε να επισκευάσει ένα προϊόν για έναν καταναλωτή εντός 30 ημερών από τη διεθνή αγορά. Επιπλέον, στην Apple επιβλήθηκε πρόστιμο για παραπλανητική διαφήμιση. Το σώμα είχε λάβει καταγγελίες από πολλούς καταναλωτές του iPhone 11 των οποίων οι συσκευές αρνήθηκε να επισκευάσει η Apple, επικαλούμενες ζημιές στο νερό, παρόλο που ήταν σκόνες και αυτές ειναι ανθεκτικές στο νερό. 



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !