Η Apple δεν έχει πει την τελευταία λέξη για το HomePod, με μοντέλα εξοπλισμένα με οθόνες και κάμερες σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το
Bloomberg , η Apple εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε αυτο, αλλά δεν θα το κυκλοφορήσει αμέσως. 

Είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός έχει δώσει ιδέες στην Apple, έτσι ώστε η ομάδα να ενδιαφέρεται για τα HomePods με οθόνες και κάμερες. Υπάρχουν ήδη  οθόνες με το Amazon, το Google και το Facebook. Το πρώτο έχει το Echo Show , το δεύτερο έχει το Nest Hub Max και το τρίτο έχει το Portal. Οι πωλήσεις τους δεν είναι λεπτομερείς, αλλά φαίνεται ότι αυτός ο τύπος προϊόντος παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.

Στην Google, για παράδειγμα, το Nest Hub Max διαθέτει οθόνη αφής 10 ιντσών και περιλαμβάνει τον Βοηθό Google. Οι χρήστες μπορούν να δουν τις πληροφορίες της ημέρας, τον καιρό, τα ραντεβού, να παρακολουθήσουν βίντεο σε πλατφόρμες όπως το Netflix, να παίξουν μουσική, να κάνουν βιντεοκλήσεις, να ελέγξουν αξεσουάρ οικιακού αυτοματισμού και άλλα. Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Apple θέλει να εισέλθει σε αυτήν την αγορά λόγω των δικών της υπηρεσιών.

Αλλά έχουμε ακόμα λίγο χρόνο πριν ανακαλύψουμε αυτά τα διάσημα HomePods με οθόνες και κάμερες. Η Apple επικεντρώνεται επί του παρόντος στο HomePod mini, αφού ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του αρχικού HomePod που κοστίζει 329 ευρώ και ποτέ δεν βρήκε το κοινό του. Αυτό εξηγείται από τα συνδεδεμένα ηχεία της Amazon και της Google, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα. Η ποιότητα του ήχου σε αυτά τα μοντέλα δεν είναι τόσο καλή όσο στην Apple, αλλά φαίνεται να είναι αρκετή για το κοινό.