Η Apple θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες του iOS να εγκαταστήσουν επιδιορθώσεις ασφαλείας χωρίς να ενημερώσουν το πλήρες iOS

0


Φαίνεται ότι η Apple πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο προώθησης των διορθώσεων ασφαλείας σε συσκευές iOS με την κυκλοφορία του iOS 14.5.
Επί του παρόντος, οι επιδιορθώσεις ασφαλείας του iOS συνδέονται με τις κανονικές ενημερώσεις iOS, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένας χρήστης δεν ενημερώσει τη συσκευή του στην τελευταία έκδοση του iOS,  δεν θα έχει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας. 

Ξεκινώντας το iOS 14.5 Η Apple θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα αυτά επιτρέποντας στους χρήστες των iPhone και iPad να κατεβάσουν ενημερώσεις ασφαλείας του iOS ανεξάρτητα από τις συνήθεις ενημερώσεις. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις ασφαλείας iOS χωρίς να αναβαθμίσουν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος στη συσκευή τους, αλλά αυτό θα επέτρεπε επίσης στην Apple να προωθήσει σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας σε παλαιότερες συσκευές που δεν λαμβάνουν πλέον πλήρεις ενημερώσεις του iOS.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple έχει προσθέσει μια νέα ενότητα στη σελίδα ενημέρωσης λογισμικού iOS  και βρίσκεται στο iOS 14.5 beta που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει τώρα μια εναλλαγή που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν εάν θέλουν να εγκαταστήσουν αυτόματα ενημερώσεις ασφαλείας iOS μαζί με την παλιά εναλλαγή λήψης των νέων ενημερώσεων. 

Αυτή η δυνατότητα είναι παρόμοια με αυτό που οι χρήστες του macOS ήταν σε θέση να κάνουν για πολλά χρόνια. Σε macOS οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τις συμπληρωματικές ενημερώσεις macOS ανεξάρτητα από τις πλήρεις ενημερώσεις macOS.

Εκείνοι που εκτελούν παλαιότερες εκδόσεις macOS μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν τις συμπληρωματικές ενημερώσεις χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσουν στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση. Αυτό δίνει στους χρήστες περισσότερη ευελιξία για να παραμείνουν στην επιθυμητή έκδοση του λειτουργικού συστήματος χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια και να χάσουν τις κρίσιμες διορθώσεις.

Επί του παρόντος, το iOS 14.5 είναι σε έκδοση beta και εάν η Apple επιλέξει να φέρει αυτήν τη δυνατότητα στην τελική έκδοση του iOS.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !