Η αδυναμία ενός ατόμου μπορεί να εκτιμηθεί με ένα Apple Watch

Η ευθραυστότητα μπορεί να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας μια δοκιμή έξι λεπτών με τα πόδια (6MWT). Αυτή η δοκιμή είναι ένα γενικό πρότυπο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της λειτουργικής κινητικότητας και της ικανότητας άσκησης του ασθενούς. Οι υψηλότερες βαθμολογίες δείχνουν «υγιέστερη καρδιά, αναπνευστική, κυκλοφορική και νευρομυϊκή λειτουργία», σύμφωνα με την Apple.

110 ασθενείς, οι οποίοι είναι βετεράνοι των ΗΠΑ με καρδιαγγειακές παθήσεις, είχαν iPhone 7 και Apple Watch Series 3, ώστε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ να μπορούσε να κάνει τη μελέτη του για την αξιολόγηση της αδυναμίας ενός ατόμου. Οι ασθενείς πραγματοποίησαν τακτικές δοκιμές με τα πόδια έξι λεπτών στο σπίτι. Αυτές οι δοκιμές στη συνέχεια συγκρίθηκαν με την τυπική κλινική απόδοση των 6MWT.

Αποδεικνύεται ότι το Apple Watch μπόρεσε να προσδιορίσει με ακρίβεια την ευθραυστότητα με ευαισθησία 90% και ειδικότητα 85% όταν η δοκιμή εκτελείται σε κλινικό περιβάλλον. Αυτά είναι 83% και 60% αντιστοίχως σε ένα περιβάλλον χωρίς επίβλεψη.

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το μέλλον

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το iPhone και το Apple Watch μπορούν να χρησιμεύσουν ως συσκευές που προβλέπουν με ακρίβεια την ευθραυστότητα με βάση την απόδοση του 6MWT. Οι ερευνητές δείχνουν:

Σε αυτήν τη διαχρονική μελέτη παρατήρησης, τα δεδομένα παθητικής δραστηριότητας που αποκτήθηκαν από ένα iPhone και ένα Apple Watch προέβλεψαν με ακρίβεια την απόδοση του 6MWT στην κλινική. Αυτό το αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι η αδυναμία και η λειτουργική ικανότητα θα μπορούσαν να παρακολουθούνται και να αξιολογούνται εξ αποστάσεως σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις, γεγονός που θα επέτρεπε την παρακολούθηση των ασθενών με ασφαλέστερη και υψηλότερη ανάλυση.