Η Xiaomi
παρουσίασε σήμερα αυτό που η Apple ανακοίνωσε και δεν καταφερε να προσφέρει τελικά δηλαδή ένα ισοδύναμο προϊόν με το AirPower. Το προϊόν προσφέρει ασύρματη φόρτιση για τρεις συσκευές ταυτόχρονα.  

Η Xiaomi λανσάρει το αντίστοιχο της AirPower της Apple

Το νέο προϊόν της Xiaomi που αντιστοιχεί στο AirPower της Apple περιλαμβάνει 19 πηνία ασύρματης φόρτισης. Αυτό επιτρέπει στις συσκευές να φορτίζονται όπου κι αν βρίσκονται. Το μέγιστο φορτίο είναι 20W ανά συσκευή, κάνοντας συνολικά στα 60W.

Το αξεσουάρ βασίζεται στο Qi, δηλαδή το πρότυπο ασύρματης φόρτισης. Οποιαδήποτε συσκευή (ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα) μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτήν. Λειτουργεί λοιπόν με iPhone ή AirPods για παράδειγμα. Θα μπορούσε να μην είναι συμβατό με το Apple Watch λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Apple.

Η Xiaomi θα εμπορεύεται το αντίστοιχό της με τοAirPower στην τιμή των 599 γιουάν. Αυτό είναι  περίπου στα 77 ευρώ μετά τη μετατροπή. Θα ήταν ενδιαφέρον ποια θα ήταν η τιμή της Apple. Υποψιαζόμαστε ότι θα ειναι πολύ περισσότερο. Ο φορτιστής για παράδειγμα MagSafe Duo, κοστίζει 149 ευρώ και υποστηρίζει μονο δύο συσκευές ταυτόχρονα.

Κατά τη διαδικασία, η Xiaomi παρουσίασε ασύρματη φόρτιση 80W για μία μόνο συσκευή. Ο κατασκευαστής διαβεβαιώνει ότι χρειάζεται μόνο 19 λεπτά για τη φόρτιση ενός τηλεφώνου από 0% έως 100%. Φυσικά, ο χρόνος εξαρτάται από την χωρητικότητα της μπαταρίας του smartphone.