«Γίνετε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας προγραμματιστών για ένα πλήρως διαδικτυακό πρόγραμμα με συναρπαστικές και δωρεάν ανακοινώσεις, συνεδρίες και εργαστήρια», λέει η Apple. "Θα λάβετε μια προεπισκόπηση των τελευταίων πλατφορμών, εργαλείων και τεχνολογιών της Apple, προκειμένου να δημιουργήσετε τις πιο καινοτόμες εφαρμογές και παιχνίδια σας", προσθέτει η ομάδα για το WWDC 2021.

Ως υπενθύμιση, το WWDC πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και είναι αφιερωμένο στους προγραμματιστές. Αυτή είναι η ευκαιρία να ανακαλύψετε όλα τα τελευταία νέα. Όμως οι χρήστες επηρεάζονται επίσης, καθώς οι ενημερώσεις που παρουσιάζονται θα είναι επίσης διαθέσιμες σε αυτούς το φθινόπωρο. Αυτό θα συμβεί ιδίως με τα iOS 15, macOS 12, watchOS 8, tvOS 15.

«Μας αρέσει να φέρουμε μαζί τους προγραμματιστές μας κάθε χρόνο στο WWDC για να τους παρουσιάσουμε στις τελευταίες τεχνολογίες μας και να τους συνδέσουμε με τους μηχανικούς της Apple», δήλωσε η Susan Prescott, αντιπρόεδρος των σχέσεων προγραμματιστών και μάρκετινγκ της Apple για επιχειρήσεις και εκπαίδευση. «Εργαζόμαστε για να κάνουμε το WWDC 2021 μεγαλύτερο και καλύτερο ακόμα, και είμαστε ενθουσιασμένοι να προσφέρουμε στους προγραμματιστές της Apple νέα εργαλεία για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν εφαρμογές που αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Θέλετε να λάβετε μέρος στην ομιλία στις 7 Ιουνίου? Είναι αυτή την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι κύριες ανακοινώσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου λογισμικού. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε την ανακοίνωση νέων προϊόντων. Ίσως νέα Mac για παράδειγμα. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει νέο iPhone. Θα χρειαστεί να περιμένετε (κανονικά) τον Σεπτέμβριο για να ανακαλύψετε το iPhone 13.

Στη συνέχεια, θα υπάρξουν και άλλες συνεδρίες που, για μία φορά, θα στοχεύουν κυρίως στους προγραμματιστές. Αυτό θα ισχύει για το κράτος της Ένωσης και άλλες διαδικτυακές εκδηλώσεις. Αν σας αρέσει η τεχνική πλευρά της ανάπτυξης, αυτό θα είναι για εσάς. Αν όμως δεν συμβαίνει αυτό, θα είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να ακολουθήσουμε την κεντρική ομιλία της 7ης Ιουνίου. Είτε έτσι και αλλιώς, το σπουδαίο πράγμα για το WWDC 2021 online είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν. Αντίθετα, τα προηγούμενα WWDC που ήταν μια φυσική συνάντηση απαιτούσαν ένα εισιτήριο που κόστιζε 1.599 $.