Η Apple αποφάσισε να υποβαθμίσει την παραγωγή των iPhone 12s, ειδικά με το iPhone 12 mini.
Σύμφωνα με το
Nikkei , αυτό εξηγείται από τη ζήτηση από το κοινό που είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτό που περίμενε η Apple.  

Η μείωση σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο είναι της τάξης του 20%. Η παραγωγή του iPhone 12 mini είναι περισσότερο επηρεασμένη, τόσο πολύ ώστε ορισμένοι κατασκευαστές που επικεντρώθηκαν σε εξαρτήματα για αυτό το μοντέλο εργάζονται τώρα σε εξαρτήματα για τα άλλα τρία μοντέλα. Μέχρι στιγμής, τα iPhone 12, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max πωλούνται αρκετά καλά .

Η Apple φαίνεται να έχει απόθεμα ούτως ή άλλως. Πράγματι, η ομάδα ζήτησε από ορισμένους προμηθευτές να σταματήσουν εντελώς την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του iPhone 12 mini. Αυτό μπορει να είναι προσωρινό, αλλά κατά κάποιο τρόπο δείχνει ότι η Apple αναμένει να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση με το τρέχον απόθεμά της για λίγο.

Η Apple είχε αρχικά τη φιλοδοξία να παράγει 96 εκατομμύρια iPhone (όλα τα μοντέλα) το πρώτο εξάμηνο του 2021. Αλλά αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί και η Apple λέει τώρα στους προμηθευτές της ότι στοχεύει τα 75 εκατομμύρια αντίτυπα. Αυτό θα αντιπροσωπεύει μια μικρή αύξηση από την ίδια περίοδο του 2020. Όσον αφορά το 2021 συνολικά, η Apple αναμένει ακόμη να παράγει 230 εκατομμύρια iPhone. Αυτό θα σήμαινε αύξηση 11% σε σύγκριση με πέρυσι.

Φυσικά, ορισμένοι αναρωτιούνται ήδη εάν η «αποτυχία» του iPhone 12 mini θα έχει αντίκτυπο στην εμβέλεια του 2021. Θα εξακολουθεί να υπάρχει ένα iPhone 13 mini; Ή μήπως η Apple θα κυκλοφορήσει μόνο τρία μοντέλα και θα τερματίσει το μίνι μοντέλο; Αν πιστέψουμε τις φήμες, το iPhone 13 mini βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη . Αλλά είμαστε μόνο τον Μάρτιο. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες.