Οι χρήστες που διαθέτουν ένα iPhone 12 διαπίστωσαν ήδη αποχρωματισμό του smartphone, ενώ είναι μόνο μερικών μηνών.
Αυτό αφορά τα iPhone 12 και iPhone 12 mini που έχουν αλουμίνιο. Τα μοντέλα Pro είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, για την σύγκριση. 

Ο Svetapple εξηγεί ότι αγόρασε ένα κόκκινο iPhone 12 τον Νοέμβριο και υπάρχει ήδη κάποιος αποχρωματισμός. Το smartphone, που χρησιμοποιείται για εργασία, ήταν από την αρχή μέσα σε ένα προστατευτικό κέλυφος.

Το iPhone 12 δεν είναι το μόνο smartphone που έχει αυτό το πρόβλημα. Πράγματι, οι χρήστες με ένα iPhone 11 έχουν διαμαρτυρηθεί στα φόρουμ της Apple για το ίδιο φαινόμενο. Υπάρχουν επίσης λίγες περιπτώσεις για το iPhone SE (2020). Αυτές φαίνεται να είναι συγκεκριμένες περιπτώσεις, γνωρίζοντας ότι όλα φαίνεται να πάνε καλά για την πλειονότητα των χρηστών.

Φυσικά, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η επικοινωνία με την Apple σχετικά με αυτό το ζήτημα του αποχρωματισμού είναι η καλύτερη λύση. Αυτό ισχύει πράγματι (ειδικά επειδή το iPhone 12 είναι μερικών μηνών). Όμως, άτομα που έχουν επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή λένε ότι έχουν λάβει αρνητική απάντηση για την αντικατάσταση του smartphone τους. Ο λόγος ? Αυτό είναι ένα αισθητικό ελάττωμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσει τη χρήση του τηλεφώνου. Τουλάχιστον αυτή είναι η απάντηση της Apple!!!