Η Apple
συμφώνησε να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό των 2,86 εκατομμυρίων ευρώ στη Χιλή για τα "αργά" iPhone. Αυτή η απόφαση ακολουθεί την μήνυση με τους πελάτες που επέκριναν τον κατασκευαστή για την επιβράδυνση των τηλεφώνων του, χωρίς προειδοποίηση των χρηστών εκ των προτέρων.  

Το αντίστοιχο ποσό των 2,86 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί απευθείας στους πελάτες της Χιλής. Στην πραγματικότητα, η Apple κατέληξε σε συμφωνία με μια ένωση των καταναλωτών στη Χιλή για αυτήν την ιστορία του iPhone για την επιβράδυνση. Η επίθεση στο κατασκευαστή πραγματοποιήθηκε το 2018 από περίπου 150.000 πελάτες που μίλησαν για αργή απόδοση μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης του iOS και αυτήν την εβδομάδα επιτεύχθηκε συμφωνία.

Οι καταγγέλλοντες ανέφεραν πτώση της απόδοσης με διάφορα μοντέλα οπως το  iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus και το SE. Το ζήτημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το iOS 10.2.1 και συνεχίστηκε με τις επόμενες ενημερώσεις. Ως υπενθύμιση, η Apple μείωσε την απόδοση των iPhone που είχαν ελαττωματική μπαταρία. Το πρόβλημα είναι ότι ο κατασκευαστής δεν έχει πει τίποτα τοτε δημοσίως.

Η Apple έχει δει πολλές αγωγές σε όλο τον κόσμο για επιβράδυνση του iPhone. Στη Γαλλία,  επιβλήθηκε πρόστιμο 25 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος μιας έρευνας που αποκαλύπτει "παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές λόγω παράλειψης", αλλά δεν διατηρεί την κατηγορία της σχεδιαζόμενης απαρχαίωσης των συσκευών. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Apple συμφώνησε να πληρώσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση αγωγής της κατηγορίας. Υπάρχει, ωστόσο, μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του προστίμου στη Γαλλία και των πληρωμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Χιλή αφού οι Γάλλοι πελάτες δεν λαμβάνουν τίποτα και όλα τα χρήματα πηγαίνουν στο κράτος.