Τα μελλοντικά iPhone θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το βλέμμα σας για να επισημάνουν τις ειδοποιήσεις ως αναγνωσμένες

0

Η Apple θα μπορούσε να εργαστεί σε μια λειτουργία που θα επισημαίνει τις ειδοποιήσεις σας ως αναγνωσμένες παρακολουθώντας την κίνηση των ματιών σας. Όσο δύσκολο μπορεί να ακούγεται, η νέα μέθοδος αλληλεπίδρασης θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένες λειτουργίες όταν οι χρήστες είναι παρόντες. 

Η τελευταία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Apple περιγράφει λεπτομερώς μια ρύθμιση που ανιχνεύει την παρουσία των χρηστών στην περιοχή. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία ή περισσότερες μεθόδους, όπως τον εντοπισμό του βλέμματος ενός χρήστη. Επιπλέον, το βλέμμα μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει άλλες δυνατότητες UX όπως τον έλεγχο Apple TV, Mac, HomePod και iPhone.

Το νέο σύστημα ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, το iPhone θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μια λειτουργία βάσει του Face ID του ατόμου. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή πολλαπλών λειτουργιών σε διαφορετικές εφαρμογές. Περιττό να πούμε ότι το Apple ID έχει έναν κρίσιμο ρόλο να παίξει σε αυτό το σύστημα.

Η αλληλεπίδραση με τέτοιες συσκευές μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές εισόδου, όπως οθόνες αφής, επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή, τηλεχειριστήρια, ποντίκια και άλλες συσκευές εισόδου. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αλληλεπίδραση του χρήστη με τις υπολογιστικές συσκευές θα βελτιωνόταν εάν ο χρήστης δεν ήταν υποχρεωμένος να παρέχει φυσική είσοδο στις υπολογιστικές συσκευές, αλλά μάλλον εάν οι υπολογιστικές συσκευές έπρεπε να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες αυτόνομα με βάση την ανίχνευση του χρήστη.

Η δυνατότητα ανίχνευσης χρήστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακομη και για τον έλεγχο μέσων. Θα μπορούσε να διακόψει αυτόματα τον ήχο / βίντεο όταν ο χρήστης δεν κοιτάζει την οθόνη. Μία υλοποίηση αποκαλύπτει πώς το σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει μια συγκεκριμένη λειτουργία ανάλογα με την εγγύτητα των χρηστών στη συσκευή. Είναι ενδιαφέρον ότι η δυνατότητα εντοπισμού χρήστη μπορεί να ανιχνεύσει ποια τμήματα κειμένου έχει διαβάσει ο χρήστης με βάση το βλέμμα του.

Επιστρέφοντας στις ειδοποιήσεις, το σύστημα θα μπορούσε αυτόματα να επισημάνει τις ειδοποιήσεις ως αναγνωσμένες εάν ένας χρήστης βρίσκεται μπροστά από την οθόνη του iPhone. Για ένα χρονικό διάστημα, το σύστημα θα μάθει τις προτιμήσεις των χρηστών και στη συνέχεια θα προσφέρει προσαρμοσμένες προτάσεις.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !