Τέλος, δεν υπάρχει αποκλεισμός διακομιστών ενηλίκων στο Discord iOS

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν το Discord ανακοίνωσε ότι αποκλείει εντελώς την πρόσβαση σε διακομιστές ενηλίκων από την εφαρμογή στο iOS. Το Mail δεν εξήγησε αρχικά γιατί επηρεάστηκαν οι χρήστες του iOS και όχι εκείνοι σε άλλες πλατφόρμες. Λίγες μέρες αργότερα, το Discord αντέδρασε και κατέστησε σαφές ότι οφείλεται στους κανόνες της Apple και του App Store. Παρά τις διαβεβαιώσεις, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει.

Οι χρήστες με συσκευή iOS θα πρέπει να ενεργοποιήσουν μια ρύθμιση από το Discord σε έναν υπολογιστή. Αυτή η ρύθμιση θα τους επιτρέψει να βλέπουν περιεχόμενο για ενηλίκους σε όλα τα μέσα. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Οι ανήλικοι δεν θα έχουν πρόσβαση στους διακομιστές για προφανείς λόγους.  


Ωστόσο, κάποιο περιεχόμενο θα αποκλειστεί στο iOS για ενήλικες χρήστες. Αυτό θα ισχύει για διακομιστές που μοιράζονται αποκλειστικά πορνογραφικό περιεχόμενο. Αλλά για άλλους που μοιράζονται περιστασιακά αυτού του είδους τα αρχεία, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Η αντίδραση του Discord

Παρακάτω είναι που μοιράστηκε την ανακοίνωση το Discord στο Gizmodo σχετικά με την τροποποίηση των κανόνων τους:

Στόχος μας είναι να διατηρούμε πάντα το Discord ασφαλές, ειδικά για τους νέους χρήστες μας. Την περασμένη εβδομάδα, εφαρμόσαμε επιπλέον ελέγχους για να διασφαλίσουμε ότι οι ανήλικοι δεν θα εκτεθούν σε περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για αυτούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του App Store. Γνωρίζουμε ότι η κοινότητα έχει πολλές ερωτήσεις και θέλαμε να διευκρινίσουμε τη θέση μας και να διευκρινίσουμε ποιοι διακομιστές θα επηρεαστούν ή δεν θα επηρεαστούν. Αυτές οι ενημερώσεις περιγράφονται λεπτομερώς στα άρθρα υποστήριξης για χρήστες και ιδιοκτήτες διακομιστών. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους κατόχους διακομιστών και τους συνεργάτες μας και θα ειδοποιήσουμε όλους τους κατόχους διακομιστών για να τους ενημερώσουμε ποιοι από τους διακομιστές τους επηρεάζονται.