Εκατομμύρια αριθμοί τηλεφώνων και προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο...Δείτε αν ειστε και εσείς

0


Οι αριθμοί τηλεφώνου και τα προσωπικά δεδομένα πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρηστών του  Facebook έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο σε ένα φόρουμ ηλεκτρονικής εισβολής χαμηλού επιπέδου.  
Τα δεδομένα που δημοσιεύονται περιλαμβάνουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του Facebook από περισσότερες από 106 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 32 εκατομμυρίων εγγραφών χρηστών στο Facebook των ΗΠΑ, 11 εκατομμυρίων χρηστών στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου 6 εκατομμυρίων χρηστών από την Ινδία.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχουν αριθμούς τηλεφώνου, αναγνωριστικά Facebook, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, ακόμη και email σε ορισμένες περιπτώσεις.

"Αυτά είναι παλιά δεδομένα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν το 2019. Βρήκαμε και διορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019", δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο BleepingComputer . Τα απορριφθέντα δεδομένα πωλούνται σε κοινότητες πειρατείας από τον Ιούνιο του 2020 πέρυσι. Τα ίδια δεδομένα είναι τώρα διαθέσιμα δωρεάν για όλους.

Δεδομένου ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχουν προσωπικά στοιχεία όπως αριθμούς τηλεφώνου και αναγνωριστικό email, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για σκοπούς πλαστοπροσωπίας και απάτης. Εάν έχετε λογαριασμό στο Facebook, τα προσωπικά σας δεδομένα πιθανότατα είχαν διαρρεύσει ως μέρος αυτής της παραβίασης ασφάλειας. Αν θέλετε μπορείτε να ελέγξετε εάν το αναγνωριστικό email που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο Facebook αν έχει διαρρεύσει ή δεν χρησιμοποιεί το Have I Have Pwned; εργαλείο εισάγοντας στο σύνδεσμο το δικό σας.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε αν ο αριθμός τηλεφώνου σας έχει διαρρεύσει ή όχι, αν όμως έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας στο Facebook με τον αριθμό του κινητού σας, είναι πιθανό μέρος της παραβίασης των δεδομένων. Εάν τα δεδομένα σας αποτελούν μέρος της παραβίασης, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά.

 



 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !